Bilen kändes väldigt bekväm att sitta i och jag njöt av körningen.Den snygga velvet röda färgen lyste vackert i vintervädret.Hässleholm
Opel Mokka är den senaste bilen på marknaden från Opel och SUV bilen ger en mäktig känsla när man svävar fram över marken. Bilen har fått mycket bra kritik på många bilmässor och speciellt för att den är så tyst.

Stora bilar kan ibland kännas klumpiga men inte den här bilen. Opel Mokka är en smidig SUV med stor framruta som gör sikten extra bra. Bilens nya doft slår emot en när man först sätter sig i den. Till föraren finns ett bekvämt armstöd om man inte vill hålla i ratten med högerhanden hela tiden.Inuti känns det väldigt rymligt. Min känsla är att bilen känns betydligt större än vad den verkligen är och ser ut till att vara från utsidan. Jag är ganska lång, och brukar i vissa bilar känna det nära till taket. Men Opel Mokka känns rymligt åt alla håll även till taket. Likaså är det mycket bra benplats på alla platser. Två fullvuxna sitter väldigt behagligt i baksätet. En annan grej interiört (som endast används då bilen står still)som jag gillar är de dubbla lamporna i det som kallas make-up spegeln. Bra belysning bredvid en stor spegel som kommer väl till pass då man dubbelkollar looken innan man stiger ur bilen.Inuti känns det väldigt rymligt. Min känsla är att bilen känns betydligt större än vad den verkligen är och ser ut att vara från utsidan. Jag är ganska lång, och brukar i vissa bilar känna det nära till taket. Men Opel Mokka känns rymlig åt alla håll, även till taket.
Likaså är det mycket bra benplats på alla platser. Två fullvuxna sitter väldigt behagligt i baksätet. En annan sak interiört (som endast används då bilen står still)som jag gillar är de dubbla lamporna i det som kallas make-up spegeln. Bra belysning bredvid en stor spegel som kommer väl till pass när man dubbelkollar looken innan man stiger ur bilen.
Opel Mokka är en mycket modern bil med ett sportigt utseende. Fyrhjulsdriften är något att rekommendera och när jag nu har testat den vintertid kan jag säga att den har klarat sig exemplariskt i bromsväg. Bilen som jag körde var en Opel Mokka med 1.4 turbo ECOTEC motor.
Med Eco Driving knappen kan man anpassa bilen om man vill köra så miljövänligt som möjligt. I dessa tider är en sådan funktion väldigt bra.
Opel Mokka finns i färgerna Summit white, Royal Blue, Sovereign Silver, Carbon Flash, Boracay Blue, Velvet Red, Satin Steel Grey, Misty Lake, Deep Espresso Brown och Snowflake White. Designen gör bilen, en komplett bil som tar sig fram nästan överallt. Opel Mokka kan även bära en del last-upp till 1,3 kubikmeter med fällt baksäte-och dra ett 1200-kilossläp.
Jag kör först ut på landsväg för att se hur bilen känns i lite högre hastigheter. Den känns lika smidig och bekväm i körningen på grus som på asfalt. I stadsmiljö kan det alltid kännas trångt och rörigt, men eftersom bilens fyrhjulsdrift är att lita på känns det bara bekvämt i Opel Mokka när vi susar genom stan.
Snygg rödmetallic, stora fälgar och en SUV-modell som inte känns alltför stor är nya Opel Mokka. Bilen var mycket behaglig och skön att köra.  Jag ger bara den här bilen positiv kritik och den rekommenderas starkt till alla som gillar SUV modeller.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHolje Musikklass inför årets musical show
Nästa artikelFörändra dig med Nail Studio 4 You Skönhet & Hälsa