Isabell Friberg och Rebecca Eriksson går tredje och sista året på Furulundskolans Samhällsvetenskapliga projekt. Nu ska de ge barn i Litauen en möjlighet till lite bättre standard i skolan.

När tankarna på vad de skulle göra i sitt projektarbete började kom de på att de ville göra något praktiskt. Det skulle vara med inriktning på ekonomi och då tänker man kanske mer på något stillasittande projekt. Detta ville dock inte tjejerna utan bestämde sig för att hjälpa barnen på en skola i Ukmerge i Litauen.

Nu kommer de att samla in pengar och saker som de vill ta med sig ner på sin resa till skolan när de åker dit till våren. Först och främst ska de sälja sponsorbevis, vilket går ut på att de säljer  ”lotter” till företag och privatpersoner. Dessa kommer att kosta 100 kr styck och pengarna kommer alltså att gå till barnen på skolan.

Pengarna kommer att användas till skolmaterial som bland annat block, pennor, lek- och fritidsmaterial. De kommer även att gå till en aktivitetskväll när de väl är på plats. Många av barnen där är inte vana vid den standard vi har här. De kommer därför att ordna en kväll som går i exempelvis bowlingen och glassens tecken.

De kommer också att samla in saker från olika företag som vill skänka. Detta kan vara allt från kläder och skor till väskor, leksaker och hygienartiklar.

De har en plan om att ta sig dit med bil och släp. Detta har de dock inte tillgång till idag. Så finns det någon där ute som skulle vilja bistå med detta så är det bara att höra av sig.

Vill du köpa en lott eller skänka på något annat sätt så hör av dig till isssabell@hotmail.com eller 0735-36 99 41.

Text: Paulina Bengtsson

Bild: Paulina Bengtsson, Privat

Isabell Friberg och Rebecca Eriksson hjälper barn i Litauen Skolan i Ukmerge i Litauen

Föregående artikelNäsums Laxrökeri
Nästa artikelMånadens presentkort