Åhus Manskör har även i år fått förtroendet av kommunen att arrangera nationaldagsfirandet i Åhus. Men i år kommer man också att vända sig mot barnfamiljer. En barnartist vid namn ”Mamma Måd” ska delta och sjunga med barnen. Mer info om Mamma Måd och smakprov på hennes musik finns på: www.mammamåd.se

Programupplägget är i stort sett som tidigare år. Det blir samling på parkeringen vid vandrarhemmet 13.30, med avmarsch 13.45. Programmet på Åhus Torg börjar 14.00. Det blir vacker musik av Åhus Blåsorkester. Sång av Åhus Manskör så klart. Högtidstalet i år hålls av bankchefen och Lionsmedlemmen Östen Gunnarsson. Sedan sjunger alla gemensam Nationalsången. Därefter är det barnens tur att sjunga med ”Mamma Måd”. Barnen ombedes att ta med sig sittdyna.

Lions Club, som firar 50-årsjubileum, delar ut stipendier till föreningar samt årets kulturpris. Programmet avslutas med sång av Manskören och musik av Åhus Blåsorkester. Lions har öppet hus och kaffeservering i Korsvirket.

Alla föreningar och organisationer uppmanas att delta vid högtidlighållandet av vår

nationaldag. Hjälp oss att skapa en minnesrik och högtidlig manifestation för vårt fria och vackra Sverige! Deltagande organisation bör medföra fanor och standar för att kunna bilda en vacker och ståtlig fanborg.

Bild: Mamma Måd.

Text: Elin Troedsson

Föregående artikelBrunnsparks appen
Nästa artikelPollenallergiker – Det finns hjälp