adventljusstake

Hej alla!

Julstämningen börjar infinna sig. Vid denna tiden på året har affärerna redan varit fyllda med allehanda julpynt i flera veckor.

Massor av fina el och adventsljusstakar står uppradade och bara väntar på att få lämna butikshyllorna, och istället följa med oss hem för att pryda våra fönster och bord.

Något jag minns tydligt, var min mormors bordsljusstake i koppar. Den var dekorerad med mossa som förmodligen hade varit mörkgrön, men som blivit ljus med tiden. Små flugsvampar var djupt nerstuckna i mossan och ljusen, som hon förmodligen stöpt själv, pekade åt alla håll.

Även om det inte var den mest attraktivaste ljusstaken, så andades hela hennes kök advent, när den stod på bordet. Dofterna av nybakat som blandades med det mysiga sprakande ljudet från vedspisen, vilket också kan ha varit en bidragande orsak till den känsla av välbefinnande jag fick i hennes kök.

Jag däremot är väldigt otraditionell när det gäller våra adventsljusstakar här hemma. I år har jag fyllt en gammal låda med mossa, blockljus och tryckt passande siffror i ljusen. En enkel, billig och högst personlig ljusstake helt i min smak.

kanel

Fler tips hittar du på http://millashem.blogspot.com/

Trevlig advent på Er!


Föregående artikelHar ni sett oss?
Nästa artikelGammalt och Nytt i Bromölla