mingel

Med härliga grimaser, ett kroppsspråk som ingen annan kan uppbringa och en och annan svordom fick hon 250 kvinnor att kikna av skratt. Hon gick rätt in i varje kvinnas hjärna och sa just det där som man själv tänkte.

Mia Törnblom, livscoachen och författaren, tog hela salen med storm när hon var inbjuden av Sparbanken 1826 för att föreläsa. Efter en kväll med information om fonder, pensioner, testamenten och gåvobrev kom Mia för att ge lite självförtroende och självkänsla.

Hon frågade om någon i publiken någon gång suttit och känt sig ganska smart. Ja, ända tills dörren öppnas och någon kommer in. För då helt plötsligt så är ju denna person betydligt smartare än en själv. Hon frågade även om man tyckte det var lätt att säga bra saker om sig själv. Svaret blev nej. Däremot kunde man räkna upp tusen dåliga saker om sig själv.

Man måste fylla på sitt ”måbra-konto” sa hon och sköt fram höfterna. Man kan inte bara ta från kontot, sa hon, och sköt tillbaka dem. Så där höll hon på. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Av de 65 000 tankar som strömmar genom vår hjärna varje dag är det endast fem procent som byts ut till nästa dag. Man får verkligen hoppas att de nya tankarna enbart är positiva. Annars blir ju livet rätt så nedstämt.

För att peppa sig själv ska man fylla på med minst tre bra saker per dag. Hur många gör detta? Strunta i de dåliga sakerna, hitta bara de bra och hittar du inga, ljug! För vad spelar det fmia-tornblomör roll om ”volangen” hänger lite över byxlinningen? Den bor ju där som Mia sa och då är det ju lika bra att gilla den.

Till er som var där säger jag bara, assa assa assa assa! Till er andra säger jag, gå och lyssna på Mia Törnblom om ni har möjlighet. Hon vet vad hon pratar om och gör det med förstånd.

text&bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelLörby IF`s stora framgångar i Eskilscupen 2010
Nästa artikelRorsman av Berne Ohlsson