DSC08330I Vilboken på Tåkasjövägen i Olofström ligger Merjas Fotvård.

År 2008 gick Merja ut fotvårds-utbildningen på Axelssons i Malmö. Först jobbade hon som ambulerande fotvårdare vilket innebär att man gör hembesök. Sen fick hon timanställning på vårdcentralen i Olofström i ca 1 år. Runt jul förra året startade Merja upp en egen fotvårds salong i hemmet. Det har uppdagats att fler människor får diabetes idag och det sätter sig ofta i fötterna. Det blir sämre blodcirkulation och känselbortfall som sätter sig i nerver och kärl.

Det som gör Merjas fotvård så unik och kanske skiljer sig från andra är att hon kan erbjuda fiskpedikyr. Man stoppar ner nytvättade fötter i ett uppvärmt akvarium. Små söta så kallade doktorsfiskar utan tänder suger väck gamla hudavlagringar och lämnar kvar den friska huden. Fiskpedikyr har även visat sig vara en framgångsrik metod vid behandling av psoriasis. Dessa fjäll äts upp av fiskarna så att annan behandling som salvor lättare tränger in i huden.

Merja såg dessa doktorsfiskar i ett nyhetsprogram på tv första gången. Det verkade intressant tyckte hon och läste mer om dem på internet. Det var väldigt stort och populärt utomlands i behandlingssyfte när det gäller hudsjukdomar. Det finns Spa-anläggningar där man kan bada i simbassänger med dessa små fiskar. Det stimulerar blodcirkulationen när fiskarna suger, känns som skön massage.

Förutom fotvårdsbehandling och fiskpedikyr erbjuder Merjas fotvård parafinbad, peeling, vaxning av underben och mustasch, lackning av tånaglar samt den stora fotmassagen. Enligt forskning underlättas sorgarbete genom fotmassage. Hjärnans signalsubstans frigörs och det gör att man kan slappna av och må bättre. För de som inte har möjlighet att boka tid på dagar finns möjlighet att boka tid kväll och lördag hos Merjas Fotvård.

Föregående artikelLiv i Livet
Nästa artikelNail Studio 4 You i Olofström