Ronneby

Det bjöds på frukost i den nya isarenan den här torsdagsmorgonen. Informationen stod Fredriksbergs BK för tillsammans med Exportfrämjarna, BIEX och till sist avrundade Markus Sandekjer med en liten minnesresa sex år bakåt i tiden.

Utanför fönstret kunde vi se att isen redan ligger och säsongspremiären var den 18/11 mot Tjust Bandy från Gamleby. Ronneby har minsann satts på kartan även i bandy-världen. Sportchefen och tillika huvudtränaren Allan Jacobsson blev vald till årets eldsjäl i bandyn i Sverige. Likaså blev deras bild vald till årets bandybild 2012och pryder alla reklamskyltar. BIEX berättade om sitt nya projekt som ännu inte har startat, som handlar om export och tillväxt. ”Vad för framtid vill vi ha och hur gör vi det verkligt?” väckte nog tankar hos många.

Marcus Sandekjer, höll i sitt sista morgonmöte och gjorde en återblick på vad som skett under åren han varit näringslivschef. För det är faktiskt en del som hänt i centrum och runt omkring i kommunen. För att nämna några så är det nuförtiden 30 km/timmen i centrum och det finns övergångsställen. Det har varit idétävling om torgets utformning. Strandgatan är ombyggd med ökad tillgänglighet till ån. Ridhuset invigdes förra året och som nämnts även Isarenan. Markus tackade för de här åren och avslutade med att säga att vi har framtiden med oss.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Morgonpigga företagare bjöds på frukost.

Föregående artikelBröllopsmässan
Nästa artikelEtt annorlunda julbord