KarlshamnOm man behöver hjällp med handladetfixar VMs hemservice det med. Städning är något som Malin och Veronica hjälper till med. Barnkalasen som anordnas har blivit mycket uppskattade.
VMs hemservice drivs av de två tjejerna Malin Gårdesten och Veronica Olsson. Att starta företag var Veronicas idé. Hon ringde upp sin vän Malin och undrade om hon var intresserad av att följa med på ett äventyr i arbetslivet. Malin, som tidigare arbetat inom psykiatrin, och Veronica inom hemtjänsten kände båda att nu var det dags att vandra mot nya utmaningar.

Drömmen blev verklighet och nu har företaget funnits sedan 2009. De utgår från Diskusvägen i Mörrum varje dag och verkar runt om i Blekinge med omnejd. Båda tjejerna har ett starkt behov av att glädja och vara en hjälpande hand till människor. Detta tycker de båda är en lyckad kombination för företaget.

– Att vi städar det vet alla men vi kan hjälpa till med så mycket mer, berättar Veronica. En stark grupp som kommit till nu det senaste året är barnfamiljer. Den stressiga vardagen som vi alla känner till med hämtning och lämning på dagis/skola kan man behöva hjälp. Maten ska vara lagad när man kommer hem och allt ska vara tiptop. Det är där vi kommer in.

– Vi kan hjälpa en familj med lite olika saker. När vi träffar våra kunder ser vi vilka behov de har och skräddarsyr en lösning. Exempel på vad vi kan hjälpa en familj med är; städning, strykning och veckohandling. Det kan även vara barnpassing eller hämta och lämna dem som står på schemat.

– Det som blivit stor efterfråga är barnkalas. Om familjen har ett pirattema så kommer vi utklädda och har färdiga lekar och hjälper till med att få ett så bra kalas som möjligt. Det kunden ber oss om kan vi oftast hjälpa till med. Som sagt kundens behov sätts alltid först.

Veronica, med sin erfarenhet inom hemtjänsten, vet vad man får göra och vad man inte får göra ute hos vårdtagare.
– Oftast ska allt jobb gå mycket snabbt och det är knappt så man hinner prata med vårdtagarna när man jobbar inom hemtjänsten. Där kommer vi in som ett perfekt komplementet till hemtjänsten. Kunden ringer oss och det blir fler och fler vårdtagare som vill ha extra hjälp. Hjälpen kan röra sig om att handla mat, gå på promenader, skotta åt vårdtagarna och bara vara lite sällskap. Det värmer varje gång man har kunnat hjälpa någon som lever ensam som inte klarar av de vardagliga sysslorna.

Vårt rykte har spridit sig så nu ringer skolor efter oss att vi kan komma och hålla sagostunder utklädda på olika sätt. Detta uppskattas alltid av både lärare och barn. Det går så bra nu att vi har anställt timanställda som hjälper till inom de olika områdena.

Under mitt möte med tjejerna så fanns det mycket nya idéer som de gärna vill göra verklighet av. De berättar att fast de arbetar ihop varje dag så tillbringar de även sin lediga tid ihop tillsammans med sina familjer.
Det var ett par glada tjejer som hade så mycket energi jag fick äran att träffa.

Jag önskar Malin & Veronica fortsatt lycka till.

Text och bild Lina Olofsson

Föregående artikelDinni överlevde flera dagar i en bortglömd brunn!
Nästa artikelTvå revisionsbyråer blir en