Lundbergs Bilskola är en av Blekinges äldsta bilskolor som startade 1948 av Arvid Lundberg på Kungsgatan i Karlshamn.
Då delade Arvid lokal med Westergren körskola från Kyrkhult.

DSC09260cmykweb
Huset där Lundgrens Bilskola är idag byggdes 1954 och stod klart för inflyttning 1955 och sedan dess har bilskolan befunnit sig där.
Lundbergs Bilskola gick i konkurs i januari i år och köptes av Azad Hassan från Karlskrona som där även driver Karlskrona Trafikskola. Idag har Lundbergs Bilskola 4 stycken anställda men de beräknar att anställa fler.
 -Verksamheten vi har idag är på EU-moppe, MC, bil och bil med släp, och i framtiden ska vi även ha lastbil och lastbil med släp och buss. Och så har vi ju även taxikort. Sen kan man även ta en intensivkurs på 2 veckor om man vill ha körkort snabbt, säger Azad.
Bosse som är utbildningsledare säger att en av eleverna som kommer under våren är Tommy Körberg och han har även hjälpt Johannes Brost med att ta körkort.

DSC09416-cmykweb
Men en solig dag i mitten på april     träffade jag Regina Lund. Ja, faktiskt har det inte blivit av att Regina tagit körkort.
 -När jag hade tid hade jag inte råd och när jag väl hade råd så hade jag ingen tid, säger Regina. Det har ju även varit problem vid en del filminspelningar där det har varit stuntmän i blond peruk och klänning eftersom jag inte fått köra, men det ska nu ändras med hjälp av Bosse.
 -Varför tar du då körkort i Karlshamn?
 -Det är lite mer anonymt här och så för jag bor i Bosses gäststuga på landet och kan ta mitt körkort i lugn och ro.
Bosse är också en väldigt lugn och trygg lärare, säger Regina.
Vill du veta det senaste om Regina Lund så kolla hennes hemsida, www.reginalund.se där får du även uppdateringar om hennes senast platta som släpptes 22 april, Living in airports.
Bosse avslutar med att säga:
– Vi ska fortsätta att driva Lundbergs Bilskola i samma goda anda och önskar gamla och nya elever välkomna.
Funderingar, kolla på www.lundbergsbilskola.se eller ring 0454-12141
Text och bild Carina Breiner

Föregående artikelBarnloppis i Olofström
Nästa artikelMå Bra Mässa i Olofström