Bromölla
Humlerallyt är ett familjerally, där både gammal och ung kan delta och tävla i sitt eget tempo från starten kl. 09:00 fram till målgången kl. 15:00. Det krävs ett fordon av något slag, som man kan åka med på asfalterade vägar. Tävlingen består dels av teoretiska men också av praktiska tävlingsmoment på 10 stationer utmed banan, som i princip håller sig utmed den c:a 5,5 mil långa lokala turistattraktionen Humleslingan.

År 2013 känner vi att konceptet fortfarande fungerar och sannolikt kommer mellan 200-250 tävlande att möta upp vid Böckmans Konditori den 19 maj och delta i årets rally. Vackert väder är synonymt med många deltagare som både vill tävla och samtidigt också upp-leva Ivösjöns vackra omgivningar på vårkanten.
Bromölla klubb är den enda Lionsklubben i zon 7 i Distrikt 101 S, som fortfarande arrangerar ett familjerally. Klubbarna i Vinslöv och Vä har lagt av för några år sedan.
De första 10 åren använde vi 50 procent praktiska och 50 procent teoretiska tävlingsmoment på de 10 stationerna.
På senare år har vi valt att ha merparten praktiska tävlings-momenten, eftersom användandet av moderna medier kan göra det enkelt att hitta rätt svar på teoretiska frågor på de obemannade stationerna.
Nytt för i år är att vår unge lion Sammy Widell har tagit över ansvaret för Humlerallyt. Arrangemanget har vuxit i storlek och de senaste åren har vi haft mellan 250-275 tävlande. Rallyt har med åren blivit en viktig aktivitet för klubben och bidrar årligen med en väsentlig del pengar till Lions hjälpverksamhet.
Årligen har Lions Humlerally kunnat erbjuda ett attraktivt prisbord till de tävlande, tack vare klubbens lokala sponsorer. Många tävlande vinner priser och alla barn som deltar i barntävlingen får ett pris.
Välkommen på Humlerallyt den 19 maj i Bromölla.

Förberedelserna inför Humlerallyt i vintras med unga Sammy Widell som huvudansvarig. Prisutdelning vid målgång med massor av sponsrade priser.

Föregående artikelLyckad installation på mottagningen
Nästa artikelFrasses Hamburgare i Bromölla blir Parisarens Gatukök