Emma Olsson älskar musik och vill syssla med det som yrke.Eller ja, nästan i alla fall. Emma
Olsson framförde en Lady Gaga cover med sång och piano på årets UKM i Hässleholm, så det var inte långt ifrån.

– Musik är mitt största intresse, berättar Emma. Därför var det en självklarhet att göra det i UKM.
Hur började du med musiken?
– Musiken har kommit naturligt för mig eftersom både min pappa och mina äldre syskon höll på med musik när jag var yngre, förklarar Emma. Jag ville själv sjunga och spela piano när jag såg att min familj gjorde det. Mamma brukade säga att jag sjöng innan jag ens kunde prata.
Varför deltog du i UKM?
– Jag ville vara med för att UKM är ett fantastiskt roligt evenemang. Jag har deltagit flera gånger innan och det är en chans att få erfarenhet, visa upp sig och utvecklas, samtidigt som man har roligt och träffar likasinnade, säger Emma.
Vad ger dig inspiration?
– Jag har haft många inspirationskällor och jag blir inspirerad hela tiden, överallt. Smarta, självständiga och unika människor som arbetar hårt inspirerar mig. Min allra största inspiration har länge varit Lady Gaga. Hon är inte bara en fantastisk musiker, utan en envis, nyskapande affärskvinna som har jobbat hårt för sin framgång.
Emmas dröm är att kunna jobba inom musik, helst som artist och låtskrivare. Förutom musik finns det mycket annat som intresserar Emma, exempelvis
entreprenörskap, mode popkultur,
nöjes- industrin, massmedia mm.
– Om jag får bestämma så blir jag en mångsysslare med musiken som huvudsyssla, berättar Emma. Mitt mål är att flytta till London under en tid när jag tagit studenten, för att få livserfarenhet och perspektiv på världen och mig själv.

Text: Veronika Brink
Bild: Emma Olsson

Föregående artikelStora lyftet för Bromöllas Galleria
Nästa artikelJuhlins optik och JUHLINS Smycka & Klockmaster fyller 75 år