F.v. Adam Berg, André Nilsson, Gustav Knutsson, Erik Nilsson och Tomas Klevfors.Klockan är 18:00 den 23:e februari. Rökmaskinen fyller scenen på Kulturhuset Barbacka med dimma. De fem killarna som kliver ut på scengolvet för att greppa sina instrument har alla ljusa tröjor och mörka byxor. Ett passande tema för ett band med namnet There we sat in snow.

Killarna drar genast igång med första låten, Here come the broken, och jag slås på en gång av hur proffsigt det låter. Genomtänkt, medryckande och när låten är slut lämnas man med ett begär efter mer. Och mer får man. Ändå känner jag mig inte helt nöjd när den 30 minuter långa spelningen är över och jag går för att byta några ord med killarna. Jag hade gärna sett att de spelade i en eller två timmar, minst.

Själva namnet; There we sat in snow, är en textrad ur Coldplays låt Violet Hill, en låt som de alla tycker är bra och de fastnade speciellt för den raden. Det kändes som ett naturligt namn på deras då nybildade band.

Det är fem stycken killar som alla är 24 år gamla, på väg mot 25. André Nilssons sköna stämma smeker hörselgångarna medan Tomas Klevfors och Adam Berg båda står för gitarrerna och bakgrundssången. Bakom trummorna sitter Gustav Knutsson och Erik Nilsson lirar bas, samt hjälper Tomas och Adam med bakgrundssången.

Gustav, Adam och Erik har spelat ihop i många år, i andra band och projekt, men There we sat in snow är relativt ungt och har bara funnits i cirka fyra år. De har bytt lite medlemmar under åren och nuvarande sångaren André och gitarristen Tomas har bara varit med i bandet lite mer än ett halvår. Förhoppningsvis är de här för att stanna.

Under sin spelning på Kulturhuset Barbacka spelade de förutom Here come the broken även låtarna Song 5, Don’t let me down Köpenhamn, Cold as ice, Mind the gap och Pieces.

Det är Adam som skrivit de flesta låtarna, men Tomas har också bidragit med några sedan han gick med i bandet.

– Sen sätter ju alla sin egen prägel när vi repar låtarna, berättar Gustav. Det blir så naturligt.

När jag frågar vilken som är deras egen favorit bland låtarna så enas de om min egen favorit, Cold as ice. Tyvärr finns den inte inspelad någonstans så att man kan lyssna på den än, men de lovar att den dyker upp snart.

– Har ni några fler spelningar snart? Frågar jag.

– Ja, den 18-19:e maj spelar vi på Oleary’s, och vi håller på att boka fler spelningar. Är det någon som behöver ett bra indierockband någonstans så hojta, vi kommer gärna! svarar Gustav och skrattar.

Är man nyfiken på killarna i There we sat in snow kan man gå in och gilla deras grupp på facebook. Där postar de nyheter om spelningar och nya låtar. De finns även på MySpace och har en hemsida, men erkänner själva att de är dåliga på att uppdatera. Förhoppningsvis blir det ändring på det snart.

INFO-Bladet tacka för sig och önskar killarna lycka till. Jag hoppas få se mer av dem i framtiden!

Text: Petra Horning

Föregående artikelVälkommen till Bella Foot och Perfectum Skönhetsvård
Nästa artikelGamla kläder blir nya på klädbytardagen