Höstens första frukostmöte hölls ute på Apans Läger & Kursgård den här augustimorgonen.
Lokalen var välfylld av ortens företagare som högg in på den väl tilltagna frukosten och var nyfikna att få veta lite mer om kursgården, men även om vad som är planerat i kommunen under hösten.
Lennart Ottosson välkomnade hjärtligt och berättade lite av historien bakom kursgården och dess besökare både då och nu. Att de bedriver internationell verksamhet för barn/ungdomar och har haft lägerskolor för till exempel ryska funktionshindrade ungdomar tidigare. De har även ett bra samarbete med Polen och haft besök av ca 50-tal Polska ungdomar och Svenska Kyrkan förlägger gärna sina konfirmationsläger på kursgården.
Leader Blekinge berättade lite om Landsbygdsriksdagen som går av stapeln den 6-9 september, där Blekinge blir en mötesplats för hela Sverige med slogan ”Hur bygger vi landet och vem gör jobbet?” Tyngdpunkten kommer ligga på att diskutera just utvecklingen av landsbygden i Sverige. Även gäster från Europa och USA följer arrangemanget med intresse.
Näringslivschefen informerade om Ronneby NU den 16-20 oktober, där det till exempel blir en företagarutställning i Gallerian. Likaså kommer Guldekengalan att hållas i Ronneby i år.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelUnicykling 4 Love – kommer till Malmö för att KRAMAS
Nästa artikelNätverket för Hälsa i Karlshamn bjuder in till Nätverksmöte