_DSC1326cmyk2Om någon sagt till henne för några år sedan att en barnbok, med hennes namn som författare på, skulle ligga i bokhandeln hade hon skrattat gott. Men detta är precis vad som kommer att bli verklighet. Den 17 september 2011 blir det boksläpp och då kommer även Kenneth att finnas på plats i Folkets Hus i Olofström.

I dryga två år har hon, Paulina Bengtsson, skrivit för Infobladet. Till en början huserade hon på kontoret men efter ett tag skickades hon ut på sitt första uppdrag. Följden av detta har blivit ett okänt antal reportage (hon slutade räkna för länge sen). Det var nog detta som sådde ett frö om att skriva var hennes grej och nu finns det alltså en skriven barnbok som kommer att ges ut av förlag Sivart från Stockholm.

Boken heter ”Kenneth tar oss från A till Ö genom Sverige” och är tänkt att dels bli en bok man ska kunna läsa innan man ska somna, dels kunna använda som läromedel i skolorna.

Så vem är då den där Kenneth som ska ta oss genom Sverige? Jo, Kenneth  är en medelålders man som kommer att  ta oss från A till Ö. Han gör en resa genom Sverige och på färden kommer han att träffa diverse människor och djur. Han kommer att stanna på mer eller mindre kända ställen och både barn och vuxna kommer att känna igen sig i den.

Boken är redan provläst på ett antal ställen, bland annat förskolor och skolor. Under resans gång har det upptäckts att den mycket väl kan användas som lärobok och Paulina vill nu alltså ha in den i skolorna såväl som till privatpersoner. Den går på rim och Sveriges geografi finns med. Det är mycket färger och sist men inte minst så är den rolig. För det ingen annan kan eller får hitta på, det gör Kenneth. Skulle inte tro att det är så många dagisbarn som vågar stoppa ner sin dagisfröken i en vintersock. Eller ta en röd amazon, sätta vingar på den och flyga runt månen. Nej, den där Kenneth är en riktig buse.

När man skapar en barnbok räcker det inte att man bara bestämmer vad som ska hända och skriver ner detta. Man måste se till så att det tar form även i bild. Detta har förskolläraren och konstnären Jaana Persson från Bromölla sett till. Paulina och Jaana sammanstrålade genom en gemensam vän och detta var riktigt lyckat. För så fort Paulina skrivit några rader och skickat över till Jaana så kom några timmar senare kommit tillbaka en helt perfekt bild som passade författaren ypperligt.

Jaana som gått konstskola och har utställningarna med sina alster bland annat på Humletorkan, har målat och tecknat sen urminnes tider (trots att hon bara är 47 år har hon alltså levt så länge). Hon målar på allt, oavsett om det är papper, möbler eller hus. Allt ska kläs i något fint mönster.

I samband med att de släpper sin bok kommer det även att ordnas Barnens Dag i Olofström. I samarbete med kommunen, Folkets Hus, biblioteket och många andra kommer det att ordnas diverse barnaktiviteter.

Så mammor, pappor, mor- och farföräldrar, mostrar, farbröder och alla andra. Missa inte att komma till Folkets Hus lördagen den 17 september mellan kl 10 och 14. Då bjuder Det Gamla Revygänget på Kenneth-teater, det blir sagostund, fiskedamm och mycket mycket mer händer. Och naturligtvis kommer både författare och illustratör att finnas på plats för att signera samtidigt som boken kommer att finnas till försäljning.

Idén om Kenneth föddes för drygt ett år sedan. Nu ska han äntligen få visa upp sig på riktigt. Boka in detta magiska datum så att du inte missar! Dvs den 17 september 2011!

Föregående artikelVilboken – en bok man vilade vid
Nästa artikelVikingadagar 17-18 September 2011