Ingmars Möbler har sedan starten 1957 bedrivit möbelförsäljning. Företaget började sin verksamhet i Hässleholm. 1969 förvärvades nytt möbelhus i Bjärnum där vi i dag befinner oss.

Företaget startades som ett familjeföretag av Ingmar Svensson och Arnold Olofsson. År 1990 övertog Ingmars söner, Mats och Patrik företaget.

I maj 2009 såldes bolaget till Peter Lindblad, som driver företaget i samma anda och vision som tidigare. Peter har som ny ägare tillfört lite modernare stil på affären med en hel del accessoarer i butiken.

Med sina anställda har han sett till att Ingmars Möbler är en butik fylld med charm och känsla, som man märker av när man kommer in i butiken. De har förnyat och fräschat upp, samt sett till att kunderna ska trivas i butiken. Det är en ständig process eftersom modet och stilen hela tiden varierar men det viktigaste är att möblerna de säljer är riktiga kvalitetsprodukter och det är de verkligen.

Butiken är välfylld med möbler av alla dess slag, men även tavlor, mattor, stearinljus, lampor och lite annat man kan tänka sig till ett hem finns här. Butiken är på 4 våningar samt en stor tillbyggnad för utemöbler och temat trädgård, som ligger helt rätt i tiden och är något nytt för Ingmars möbler.

I nuläget så levererar två chaufförer möbler till hela Småland och Skåne, så kundkretsen är väldigt vid och inom en snar framtid kommer det även finnas möjlighet till näthandel.

Ingenting slår dock den personliga och gemytliga kundservice som Peter och hans personal står för när man går in i butiken, det märks mycket väl att de både älskar sin butik och är mycket kunniga när det kommer till möbler och heminredning.

Visionen i framtiden är att Ingmars möbler ska fortsätta att drivas som ett familjeföretag, därför är Peters förhoppningar att hans barn ska kunna ta över en dag och givetvis fortsätta med samma servicekänsla som finns nu.

Text och bild: Linda LiljegrenPeter Lindblad och hans anställda Camilla Persson brinner för att jobba i butiken.

Föregående artikelEG BYGG AB:s Elementfabrik
Nästa artikelKlubbkompis utökar med både yta och sortiment