bromollaVägledning ut i naturen firade sin final den 11 september. Möjligheter fanns till att både vandra, cykla, paddla, åka med häst och vagn samt fiska i Bromölla kommun.

Samtliga parter i projektet deltog ideellt till att göra dagen möjlig. Mest publik drog evenemanget där de båda kommunalråden Åke Hammarstedt (Bromölla) och Margaretha Olsson (Olofström) möttes på gränsbron mellan de båda kommunerna.

Tävlingen gick ut på att få så många cyklister som möjligt att cykla på Banvallsleden från respektive ort till kommungränsen. Vann gjorde Olofströms kommun. Vinsten blev en minitoa från IFÖ – verkens industrimuseum. Åke fick tröstpriset av Olofström som bestod av en blomsterbukett smyckade med nässlor. Sammantaget var det över 200 personer som deltog i de olika aktiviteterna.

”Vägledning ut i naturen” är ett EUprojekt (Leader). Ett samarbete mellan Bromölla kommun, företagen: Barnakälla Vandrarhem, Stora Enso, Wetlandi, Vävbodens B&B och föreningarna: Byträffen Edenryd, Holjeåns fiskevårdsförening, Föreningen Humleslingan, Råby Ridklubb, Sibbarps samfällighetsförening.

text&bild Tobias Delfin

Föregående artikelStallbyggen sedan 1974
Nästa artikelINFO-Bladet har ökat upplagan cirka 1 250 000 tidningar delas ut