golfUtbyggnaden gick i olika steg och nu finns en komplett 18-håls bana, 5500 meter lång. Spelar man hela banan tar det ca 4 timmar och det blir upp till 1 mil lång promenad. Det måste vara underbart att kombinera nöje, motion och frisk luft speciellt när det är härligt väder. Tycker man att 4 timmar är lång tid spelar man en del av banan, man väljer själv tiden man vill lägga.

2007 gick Olofströms Golfklubb i konkurs. Det bildades en ny klubb under namnet Boa Olofströms Golfklubb som har ca 700 medlemmar. Klubben har lärt sig mycket av konkursen och nu pekar det uppåt säger ordförande Jan Stenberg. Boa Golfklubb har en bra välskött bana med bra övningsområden, det ordnas ca 20 tävlingar per år och i klubbstugan finns kansli, omklädnings- och duschrum. En restaurang finns med uteservering och där erbjuds mat och dryck både för medlemmar och allmänheten. Boa Golfklubb satsar på en familjebana som samtidigt är en utmaning för den mer erfarne golfaren.

Klubben anordna utbildningar och i utbildningen får man lära sig hur man spelar golf och hur man umgås på banan. Man lägger stor vikt vid säkerheten. I medlemskapet ingår det en försäkring och som medlem får man utnyttja banan hur mycket man vill. För de som är under 21 år finns en juniorsektion och måndagskvällar har de träning på övningsfältet och företräde till banan. Stämpeln att golf är en snobbsport som kostar mycket pengar och kräver mycket tid lever tyvärr kvar men så är inte längre fallet. Golf är en sport för alla som kan utövas i alla åldrar, Ordföranden Jan Stenberg berättar att han spelar ihop med sina barnbarn. Idag finns det golfutrustning i olika prisklasser och det går även att få tag på bra begagnad. Det är lättare att komma igång nu än tidigare och klubben bjuder ny medlem på utbildningen till grönt kort. Är Ni nyfikna och funderat på att prova på golf så ta kontakt med klubben så får man mer information. Boa Golfklubb vill gärna se fler medlemmar och hälsar alla hjärtligt välkomna att höra av sig.

Text Monica Berg – Foto Eva Brodin

Föregående artikelGummagårdens Gårdsbutik i Norje.
Nästa artikelBarnloppis i Olofström