bild-1-cmyk bild-3-cmykAsarum
Lotta W och Kicki N på fritidsgårdarna i Asarum håller i en tjejgrupp som träffas varje måndag för att baka, pyssla, samtala, eller vad tjejerna än vill hitta på. I höstas handlade många av diskussionerna om valet, jämställdhet och gemenskap.

– Med all mediabevakning av valet så började tjejerna självklart prata om det, berättar Lotta Winter. Och vi pratade om likheter och olikheter. Då kom den självklara frågan upp: ”har vi flyktingar här i Asarum? Kan VI göra någonting för dem?”

I och med att tjejerna själva tycker om att pyssla, så ville de anordna en pysselkväll. På Lindemohemmet i Asarum bor det asylsökande barn och vuxna, så Lotta tog kontakt med Mona Olausson som är volontär på Lindemo. Mona blev glad över förslaget om en pysselkväll. Det händer inte ofta att det finns någon som vill göra något för dem och den 1:e december åkta åtta av tjejerna till Lindemo tillsammans med Lotta och Kicki.
– Det var nog en 30-40 stycken barn och vuxna med under kvällen, säger Lotta leende. Det var en väldigt positiv och glad stämning hela kvällen, under både fika och pyssel.

Det fanns gott om pyssel för både stora och små, bland annat så lade man pärlplattor, gjorde pappershjärtan, smällkarameller, kryddapelsiner och den som tröttnade på att pyssla kunde rita fina teckningar. De gjorde också fina glaslyktor.

En fantastisk och fin idé av tjejerna, och redan på vägen hem bubblade det flera idéer om vad de vill göra för flyktingar och asylsökande i Asarum inom en snar framtid.

Text: Petra Horning
Bild: Kicki Nilsson

Föregående artikel”Tribute” till Horace Silver!
Nästa artikelLions Luciatåg skänker ljus till många