Killarna bakom Hippiegrip fotar och gör konsten själva.Ett av motiven som Calle har gjort.Kristianstad
Patrik Persson och Calle Eriksson Sjöstedt är killarna bakom Hippiegrip och de ställde ut på Barbacka andra veckan i februari. Utställningen bestod blandat av skatefotografier i olika skånska städer som Patrik och Calle själva var med i tillsammans med några kompisar. Väggarna pryddes också av Calles konst, olika motiv på skateboards, vinylskivor och tavlor.

Hippiegrip är ett grip-företag som gör griptapes till skateboards, vinylskivor och tavlor. Antingen använder Calle stenciler eller pennor för att göra motiven.
Med Hippiegrip menar man fästet ovanpå skateboarden. Det är vanligt att se konst och graffitti under skateboards men ovanpå är det inte lika vanligt.
-Det slits snabbare under brädan, berättar Calle. Ovanpå är det ett annat material och det slits inte lika snabbt där. En framtidsdröm är att kunna försörja sig på konsten, fortsätter Calle.
Patrik har fotograferat skate i 3 år och har som dröm att bli professionell fotograf.
Killarna har känt varandra i nästan fyra år och lärde känna varandra på gymnasiet. Båda två har alltid haft ett skateintresse och när Calle hade startat Hippiegrip under andra året på gymnasiet så hakade Patrik på.
Deras mål nu är att visa upp utställningen på så många ställen som möjligt så att alla kan ta del av deras konst.
I framtiden har Calle också som dröm att bli cardesigner och få göra sin konst på bilar.
Om du är intresserad av konsten eller vill se var nästa utställning är kan du gå in på facebook och söka på Hippiegrip. Där hittar du alla uppgifter och mer information om killarna och deras konst.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelÅrets bästa kundmöte 2012
Nästa artikelInte bara för fjällrävenfolket