En fredagskväll i oktober tog jag mig till Kristianstad Arena för att kolla in grabbarna i Ladies Night. Jag insåg när jag kom dit att det var några fler än jag som gjort samma sak denna dag. Typ några tusen till.

Det trillade in unga flickor med tuffa frisyrer, ”medelålders” tjejer som mig och mina vänninor men även damer i åldern då man börjat rulla upp lockarna i papiljotter. En salig blandning av unga och gamla, tjocka och smala, långa och korta, kära och okära, gifta och singlar. Ja där var en hel arena full av förväntansfulla kvinnor.

Innan det drog igång var det mingel i foajen som gällde. Välkomstdrinken som bestod av cider gick åt som smör i solsken. Vid karaokemaskinen var det fullt och hos tjejerna från Wella var kön lång hela tiden då gästerna ville bli ”pimpade” i någon häftig frisyr.

När det väl drog igång inledde Anders Timell, som är radiopratare i Mix Megapol,  med lite historier. Bland annat berättade han att han varit mobbad på vägen ner från Stockholm. För då hade de andra killarna i bussen lekt gömma nyckel i hans ansikte. Vad kan detta bero på? Att han är så slät och fin? Eller precis tvärtom kanske.

Fyra tjejer från publiken fick ta sig upp på scen för att visa sina kunskaper i att kunna så många låtar som möjligt. Vinnaren hette Maria Johansson och kom från Olofström.

Efter ett par timmar var det dags för grabbarna att äntra scenen. Fyra härliga killar som bjöd på sig själva. Två sångare, en brottare och en ståuppkomiker. Det vill säga Martin Stenmark, Brolle, Frank Andersson och Tomas Järvheden.

Att Martin och Brolle kan sjunga är det väl ingen som betvivlar vid det här laget. Men att Tomas hade en sån pipa hade man ingen aning om. En låt om när pappan träffar flickvännen för första gången får hela hallen att kikna av skratt. För vem hade inte blivit generad om nästan hela paketet hade hängt utanför på blivande svärfadern första gången man träffas.

Frank rullade höfter och de andra sjöng både sina egna och andras låtar. I slutet ville killarna framföra sina önskemål för en bättre värld. Här kommer deras önskningar.

Martin Stenmark önskade att kvinno-idealen skulle ändras lite. Från vandrande pinnar med fläskläpp till helt normala kvinnor. På Brolles önskelista har jag för mig att det stod att han skulle få leva ett långt och friskt liv med sin familj. Tomas Järvheden ville inget hellre än att se direkt när hans tjej hade klippt sig OCH att när hon säger att det skulle vara gott med lite kaffe menar hon NU och INTE senare…. Kvinnligt och manligt.. hmm… ingen kommentar…

Och sist men inte minst så ville Frank Andersson att det någon gång skulle bli så att när han gick för att köpa tidningen inte på vägen hade lyckats träffa någon ny tjej innan han hunnit hem igen. Vilket säkert står på löpsedeln varje gång han visar sig ute.

Efter en cirka två timmar lång föreställning var det dags att säga adjö till grabbarna och ta sig ut till alla väntandes män som satt i sina bilar. Det var folk precis överallt! Men det var ju inte så konstigt. För hade alla tusentals kvinnorna tagit sig in på arenan var de ju tvungna att ta sig därifrån också. Och vad kunde då vara bättre än att deras egna lilla gubbe hade kommit för att hämta hem dem.

Text & Bild Paulina Bengtsson

1.	Grabbarna lägger ribban på Ladies Night

En hel del sängkammarfasoner blev det i bastun när killarna drog igång

Martin Stenmark får vilken tjej som helst att smälta

Frank Andersson rullade höfter

Föregående artikelJulmarknad i Hotell Fritzatorpet
Nästa artikelTomtefri Zon