Wheels of Carlshamn - klubben för alla
Karlshamn
Wheels of Carlshamn eller WOC som det förkortas, bildades av 9 medlemmar 2016 och är cykelklubben för alla där nyfikna nybörjare och tuffa tävlande i alla åldrar träffas.
Målet är att de 100 medlemmarna ska ha kul och att man tillsammans skapar en härlig gemenskap samtidigt som man får en skön träning och kan samarbeta med andra föreningar. Föreningen startade som ett sätt att få till en organiserad MTB-aktivitet (mountainbike) i Karlshamns kommun. De har som resultat av det och med tillstånd av Karlshamns Kommun skapat MTB-slingor vid Lingonbacken i Karlshamn. Banan är 6,5 km lång och det finns tre olika banor, Gul 0,9 km, Vit 4 km och Turkos 6,6 km. På den vit/turkosa slingan finns även en äventyrsbana med roliga utmaningar. WOC har även börjat med gruppcykling på landsväg. Vid cykling på landsväg utgår de ifrån Jibo i Karlshamn och cyklar olika rundor därifrån, och vid MTB så kör de på banan i Lingonbacken eller ett gemensamt pass där de väljer olika vägar från gång till gång. Oftast i Karlshamn, men även i Asarum och Mörrum.
WOC har barn- och ungdomspass för åldern 9–13 år och övriga pass är för alla. De tycker bara det är roligt med blandade åldrar och anpassar träningspassen efter vilka som är med. WOC’s grundtanke är att det ska vara cykling för alla och att man ska ha roligt tillsammans. WOC är med i Svenska Cykelförbundet så det finns möjlighet att tävla och att få utbildning.
Wheels of Carlshamn har inga direkta regler förutom att man ska ha hjälm och en bra cykel som passar ändamålet och det är bra att ha med vatten. På frågan om de har några råd på vad man ska tänka på när man ska ut och cykla svarar Jan-Inge Martinsson: ” Gör det inte svårare än vad det är. Det behövs inga dyra supercyklar och att cykla tillsammans är både trevligare och säkrare. Häng med oss i WOC!”.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Wheels of Carlshamn – klubben för alla
Föregående artikelUtomhusträning för Karlshamn fightcenter
Nästa artikelMånadens Bukett maj 2020