Hugo Carlén från Tingsryds AIF visar en övning som inriktar sig på balans.Matchspel mellan Anton Magnusson från Olofströms IK och Oliver Cehlin från Mörrum Hockey.Skotträning för målvakten Emil Brolin från-Sölvesborgs IK.Traditionen fortsatte och sommarhockeyskolan på Jössarinken i Mörrum körde på under vecka 32. Över 150 spelare kom från Sveriges alla hörn, så som Mörrum, Halmstad, Hovås, Karlskrona, KRIF, Limhamn, Mölndal, Olofström, Sölvesborg, Tingsryd, Varberg, Västervik och Växjö. Alla spelarna var mellan 8-15 år, och deltog entusiastisk i aktiviteterna. Det testades på ispass, teoripass och fyspass och framförallt att gå på is för att få en tidig start på säsongen.
Denna fartfyllda vecka hade en uppdelning på fem grupper plus en separat målvaktsgrupp. Det kördes tre ispass, ett fyspass och ett teoripass varje dag under hela veckan.
– Spelarna får en ordentlig genomkörare innan säsongen, säger Glenn Karlsson, en av sommarhockeyns arrangörer. Vi har varje år ett tema att fokusera på, det här året var det skott och skott med kvalitet.
Teoripassen som hålls under veckan var fokuserade på konstens betydelse. Magnus Danielsson, Blekinges domaransvarige från KRIF informerade om regler och utvisningssituationer. Jonny Nilsson, en av grundarna till sommarhockeyskolan berättar att det är en härlig stämning i grupperna och gemenskap, kamratskap och laganda speglas i sommarhockeyskolan.
Sommarhockeyskolan är populär och flera spelare återkommer varje år. Flera av
ledarna som hjälper till under veckan har själva deltagit på sommarhockeyskolan och en del var med redan första säsongen. Organisationen bakom evenemanget ser till så att allt fungerar och det är uppgifter som tränare, ledare, matansvarig, inkvarterare och campingledare som måste rulla på bra.
Campingen har en egen fritidsgård som ordnar med aktiviteter utöver det ordinarie schemat. Spelarna tränar inte bara på hockeyn utan utanför isen tränas också den sociala biten och skottrampen intill fritidsgården står aldrig orörd. Utvärderingen av årets sommarhockeyskola är i full gång, därefter börjas planeringen av Mörrum
sommarhockeyskola 2013.
– Då blir det 10-års jubileum, säger Jonny Nilsson, som varit med sen starten för nio år sedan.

Text: Veronika Brink
Bild: Christina Svensson Mörrum Hockey

Föregående artikelTre tankar om sommaren!
Nästa artikelUnicykling 4 Love – kommer till Malmö för att KRAMAS