holje-el

– Elbyrån i Olofström, det var där familjeföretaget startade, säger Mattias Örknér, VD på Holje El.

I ett gult skjul vid infarten till gamla skroten utanför Olofström låg Olofströms Elbyrå, som på den tiden drevs av Gunnar Frans. Det var ortens näst äldsta Elbyrå och där, under 60, 70- talet arbetade Mattias far Ove Örknér. 1972 tog Ove över Elbyrån och efter några år ändrades namnet till Holje El, det numera största elföretaget i Olofström. De har kontor i Karlshamn och Kristianstad och är totalt 28 anställda, inkl butiken i Olofström som heter Holje El-Järn.

Huvudsysslan är el, automation, larm och säkerhet och järn. Man arbetar mot byggföretag, industrier, kommun och landsting, kraftbolag, fastighetsägare samt privatpersoner.

Sedan 3-4 år tillbaka gör Holje El AB monteringselen till alla Sveriges Net on Net-butiker.

Mattias Örknér växte upp på företaget och som tonåring sommarjobbade han där. I 13 år var han anställd i butiken och för ca 1,5 år sen blev han VD i företaget. Jag frågade Mattias om något nytt är på gång. Hans blicka sa ”ja” men han svarade att inget är klart än.

– Men nyanställning är på gång och vi har ett intressant projekt i Kristianstad, säger Mattias.

Holje El håller på att bygga en biogasanläggning till ett företag i Yngsjö och tre man har varit i Tyskland och byggt el-biten till den. Mattias Örknér ser ljust på framtiden och vill också tala om att de har fantastiska anställda som gör ett mycket bra jobb.

Text och bild Monica Berg

Föregående artikelOlofströmshus firar 60 år
Nästa artikelMusikprofilen hotad