Som vanligt kommer det även i år att bli julskyltning med tillhörande tipsrunda i Kyrkhult. I 25 år har det hållt på och även detta år kommer byns lucia att krönas denna dag.

Söndagen den 11 december 2011 kl 18.15 kommer den blivande lucian att krönas på Tulseboda Brunn.  I år är det Pike Skolhäll som fått äran att överlämna halsbandet till ljusets drottning.

Vem av kandidaterna Majah Tufvesson, Kajsa Hedman, Alina Ejder, Frida Karlsson, Ida Bengtsson, Rebecka Eriksson eller Fanny Ivarsson det blir är i skrivande stund inte klart. Om detta kommer att beslutas om någon vecka.

Innan luciakröningen kommer det att vara tipsrunda med cirka tolv olika ställen att besöka. Föreningar och skolklasser kommer i vanlig ordning att dyka upp med lotterier och annat för att tjäna ihop en slant.

På Tulseboda Brunn hittar många duktiga hantverkare, det kommer att vara cirkusshower och ute i byn kan man rida ponny.

Förra året var det så smällkallt att istapparna hängde i mustaschen efter ett tag. Detta stoppade dock inte Kyrkhultarna och alla andra som kom utifrån.

Ett 50-tal företag från Kyrkhultstrakten gör denna dag möjlig och man hoppas naturligtivis på samma uppslutning som tidigare. Tipsrunda mellan kl 15.00 och 18.00 och så avrunda kvällen med luciakröning. Kan man starta julen på ett bättre sätt? Troligtvis inte. Så hjärtligt välkomna!

Text:  Paulina Bengtsson

1-web

2

Föregående artikelLåna barnböcker – en god investering!
Nästa artikelBorre – ett original som man ska ta vara på