web_E7B8257-cmyk web_E7B8314-cmyk web_E7B8358-cmyk web_E7B8366-cmyk

Vinslöv
Ronny Nilsson är 64 år idag, och han föddes rakt in i branschen som nöjes-arrangör och tivolidirektör. Tack vare sina föräldrar har han ett gediget förflutet bland ett tivolis snurrande karuseller, väldoftande matvagnar och hoppfulla lottostånd. Han har bland annat drivit tivolit i Åhusparken, som han senare köpte i början på 2000-talet.
Ronny och hans nöjesfält är alltid en välkommen syn på marknader, festivaldagar, företagsjippon och andra minnesvärda tillställningar. Så även, och i synnerhet, i Vinslöv. Det var 2008 som Ronny tillsammans med sin syster tog över och fortsatte driva Vinslövs Byamarknad.
Det är ett välkommet inslag i vardagen hos alla invånare i Vinslöv, så väl som de som bor i orterna runtomkring.
– Det bästa jag vet är att se barnens lyckliga miner på tivolit, avslöjar Ronny med ett leende.
Det är bråda dagar inför Vinslövs Byamarknad. Planeringen påbörjas direkt efter nyår och pågår fram tills marknaden går av stapeln. I egenskap av att vara en citymarknad krävs det mycket mätning och planering för att få in marknadsknallar, föreningsliv och näringsliv på ett och samma ställe. Det är många lokala butiker som väljer att ha extra öppet på söndagen, så att marknaden besökare kan njuta även av deras utbud.
– Vi arbetar hela tiden för att Vinslövs Byamarknad ska kunna erbjuda ett brett och varierat utbud av marknadsknallar och aktiviteter, för alla åldrar, säger Ronny.
För en karusellsugne kommer Vinslövs Byamarknad att bjuda på cirka 8 stycken olika attraktioner. Ronnys mål är att hålla låga och rimliga priser för att kunna glädja så många som möjligt med det där speciella pirret i magen som spännande attraktioner ger. Ett hett tips är att titta in till Matöppet i Vinslöv, för där kan man köpa sina biljetter på förköp och till riktigt bra priser.
Vilken av dina attraktioner är mest populär?
– Kaffekoppen, utan tveka, svarar Ronny. Den kan en mamma åka med sin tvååring i famnen, lika gärna som en elvaåring kan snurra hur fort som helst. Den passar båda unga och gamla.
Vilken är din egen favorit?
– Åh, jag är lite av en entusiast och besöker gärna nöjesfält utomlands för att prova på nya attraktioner, säger Ronny leende. Berg- och dalbanor är alltid förträffligt roligt!
INFO-Bladet tackar varmt för pratstunden och hoppas att Vinslöv får soligt väder på sin Byamarknad!

Text: Petra Horning
Bild: Jonas Levin

 

Föregående artikelRöda Korset i Vinslöv ser nya möjligheter
Nästa artikelHannah guidar er i djungeln av ekologisk skönhet