citylaser

Citylaser finns i Kristianstad, snett över gatan i mot Polishuset. Där finner vi Carin Axelssons mottagning och den ligger på Norretullsgatan 15, 3:e våningen med hiss.

Nu undrar ni säkert vad det är Carin på Citylaser gör. Jo, Carin arbetar med en komplementärbehandling av olika inflammationer i muskler och senor, smärtor i rygg, nacke, axlar m.m. Akuta idrottsskador, stukade fötter, lårkaka m.m. Lägg även där till kroniska smärttillstånd, olika typer av svårläkta sår, herpes, munsår, hand och fotvårtor samt acne.

Carins behandling kan göras utöver den behandling du blivit rekommenderad av din läkare. Det är viktigt att man följer det läkaren har ordinerat, som sagt, detta är en komplementärbehandling. Ett alternativ för att få din skada läkt så snabbt så möjligt.

Behandlingen utförs av en Irradia Midlaser, och det är helt smärtfri. Man använder sig av en probe som belyser de område/områdena med lågeffektslaser, där problemen sitter. Dock kan området som proben belyser mot kännas lite varmt, men det är absolut inget som gör ont. Denna behandling är beprövad, dokumenterad och finns även att läsa om i The Lancet, en välkänd medicinsk tidskrift, som har god renommé bland världens doktorer och läkare.

Uppskattningsvis så sänks din rehabilitering med upp till 60%. Det som sker i samband med behandlingen är mekanismen, att laser påverkar det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod och lymfkärl, ämnesomsättningen i cellerna och utsöndringen av olika ämnen, t.ex. endorfiner och prostaglandiner (som bland annat påverkar smärta).

Laserns rena ljus ger upphov till fotokemiska reaktioner i cellerna, kortfattat beskrivet är laserbehandling en behandling på cellnivå för att påskynda läkning och minska smärta.

Har du ont eller frågor, tveka inte och ringa Carin på Citylaser för konsultation.

Vi på Info-Bladet önskar Carin lycka till.

Text och bild Jerry Cederholm

Föregående artikelNu är det jul i Tassemarksboden…
Nästa artikelMat & Ro – Din smakfulla vän