Kristianstad
Det var en skämtsam, glad och öppenhjärtlig Olle Jönsson som mötte publiken i Yllans konferenscenter torsdagen den 6 mars. Moderator Håcan Nilsson från Marknadsföreningen gjorde en utmärkt intervju från scenen och ingenting av Olle Jönssons över 40-åriga karriär lämnades åt slumpen. Olle bjöd på sig själv och roade publiken med goda skratt.
Han hade med sig rekvisita från karriären, och visade upp hur en guldplatta ser ut.
– Jag har kanske 20 sådana här men de flesta är nedpackade.
– Har du dom nedpackade? utbrast Håcan.
– Ja, det går ju inte att ha allt uppe, svarade Olle och fortsatte med att plocka upp hatten han hade på sig i tv-programmet Skavlan.

Hatten är snyggt dekorerad med roadkills från Route66 i USA och kostar ca 8000 kr.
– Sådant här kan man bara köpa i United States.
Det märks att USA har präglat Olle, i allt från klädstil till musik. Olles band Lasse Stefanz är ett av Sveriges absoluta största band med Kristianstad som utgångspunkt. När Olle är hemma tycker han om att koppla av. God mat förtär han gärna på Bykrogen i Österslöv hos krögarkompisen Richard Nilsson och flera gånger under året uppträder också Olle på Bykrogen.

INFO-Bladet passade på att ställa några frågor till Richard Nilsson, som även han närvarade på Yllan.

Hur känner du Olle?
– Det började för en massa år sedan. Vi är båda musikintresserade och på något sätt så träffades vi genom musiken, och sedan har det fortsatt, berättar Richard.

När uppträdde Olle på din restaurang första gången?
– Det minns jag väl, säger Richard. Det var samma fredagskväll som Sverige och Italien spelade VM. Jag fick sätta igång tv:n för att gästerna ville se fotbollen. Sen ställde sig Olle på scenen och började spela. Människor började hoppa och sjunga som om det vore Bruce Springsteen som stod där. Det var mycket roligt att se allt drag.

Hur ofta träffar du Olle?
– Jag pratar med honom flera gånger i veckan och han tittar inom restaurangen så fort han kan.

Hur ofta spelar han på restaurangen?
– Han brukar uppträda här 1-2 gånger om året. Då är det omkring 150 personer i publiken, det är roligt. Olle är väldigt bra på att underhålla publiken mellan låtarna. Man brukar skratta hej vilt.

Vad finns det mer att berätta om Olle?
– Det finns mycket att berätta. Men en sak är att han har spelat in radioreklam åt restaurangen. Den är lite bonnig så om man inte kommer härifrån kan det vara svårt att höra vad han säger, skrattar Richard.

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelEn resa till landet långt borta
Nästa artikelEn kvinnlig röst i världen