Gunnel med sin nya bok, En fjärils flykt. Sölvesborg
Gunnel G. Bergkvist ger ut sin andra bok och tar oss den här gången till det gemytliga samhället Hällevik. Men under ytan är det inte så trevligt längre. En mördare går lös och gör människorna misstänksamma mot varandra och där avundsjuka och små bagateller blir stora i folkmun. Den lokala tidningen i staden vill tysta ner det otäcka som händer så inte turisterna som de lever av, flyr orten.

Precis som i hennes första roman Solhälla – en plats att återvända till, får Gunnel utlopp för sina tankar och känslor i sitt författande. I den första boken fanns det mycket undertryckt ilska och i den här kommer mycket sorg och avundsjuka fram. Gunnel avskyr orättvisor, extra mycket när det är barn involverade då kan hon bli lite obekväm med sina uttalanden om hur samhället fungerar. Hon delger sig gärna av sina funderingar genom insändare och tidigare var hon även politiskt engagerad. Gunnel har ett stort hjärta och under en period tog hon och maken emot barn som behövde stöd av samhället. De har själva tre barn, varit tillsammans i 50 år och Gunnel berättar om den fantastiska kärlek de fortfarande känner för varandra.
Gunnel tycker om att skriva om platser hon känner till och att väva ihop en historia av tankar hon går och bär på. I bilen, vid sängen och i handväskan finns alltid skrivblock och penna till hands och hon skriver jämt. Vid datorn sitter hon några timmar per dag. Beroende på hur kreativiteten flödar.
En fjärils flykt är en spänningsroman med historiska inslag, är utgiven via Adlibris förlag och finns att beställa på nätet eller köpa i någon av Sölvesborgs butiker.
Vill du vinna ett signerat exemplar av boken? Motivera varför och skicka ditt svar till info@Infobladet.com alt. INFO-Bladet Köpmangatan 15 29532 Bromölla.

Text & Bild: Susanne Karlsson.

Föregående artikelInredning och inspiration med Golden India
Nästa artikelSven marknadsför dig och ditt företag