Nu lackar det mot jul. Julmarknader, julskyltningar och annat som hör julen till knackar på dörren. Årets julklapp är utsedd och i år blev det den färdigkomponerade matkassen.

Om detta har folk olika åsikter. Någon tycker att vad i jisse namn. Varför då? Någon annan tycker det är en bra grej. Jag får nog instämma i den sistnämnda skaran, även om jag själv inte nyttjar den.

Många familjer är idag stressade och kan man spara in några minuter för att då istället umgås med sina barn är det väl inte fel att få ingredienserna till middagen hängandes på dörren . Man lagar ju faktiskt trots allt maten själv. Man slipper bara handla och planera själv. Och vad jag har förstått så är det nyttig mat. Så då är det väl en bra grej?

När vi ändå pratar om bra mat kan vi väl prata om annat som är bra. Denna månad har jag tagit mig till Fredrik på Motiva för att prata motion. Ja, nu är ju jag ingen atlet men visst är det bra med motion. Själv tränar jag. Ibland! Och när jag väl är i lokalen så försöker jag göra så gott jag kan. Men som min väninna sa till mig för lite sedan: Om du inte varit så social och pratat med alla så hade du kanske blivit liiite mer muskulös. Vad menar hon? Om jag nu inte får så många muskler på kroppen så får jag i alla fall det någonstans. I käkmusklerna. Och det är ju inte fy skam det heller.

En annan jag träffat är Tim Earle från Karlshamn. Mannen med cowboyhatten och cowboystövlarna som kommit från England, med ett litet stopp på 30 år i Stockholm, för att förgylla oss med sin musik. Han spelar det mesta. Troligtvis julmusik också om man ber honom J

Lilla Kulturdagen var första gången jag besökte. Här sprudlade det av energi och kreativitet och vad jag kunde urskilja så var varenda unge glad när de gick därifrån. Ficklampslabyrinten var det roligaste fick jag höra men jag tror nog att mina Kenneth-ballonger också gjorde succé. För de gick minsann åt som smör i solsken.

Sist men inte minst så utlovade jag ju i förra numret att berätta om Ladies Night som jag då skulle besöka. Det var premiär för mig och den upplevelsen det gav mig som reporter går inte att beskriva. Jag skulle nog kunna skriva hela natten men då får det ju inte plats något annat i tidningen så det får jag hoppa över. Men lite kan jag väl berätta.

Tusentals tjejer i alla olika åldrar och former hade äntrat denna arena för att titta på killarna. Det var mingel och tävlingar och några fick chansen att pimpa till bulan innan de gick in. Huvudrätten bestod av inbakad lax och chokladmousse bjöds till efterrätt.

Anders Timell (som jag för övrigt fångade och skickade med en bok) underhöll med sina extremt dåliga skämt. Många tycker att han jobbig, jag tycker han är rätt cool. Han är ju liksom sådär som  ingen annan vågar vara.

När klockan slogs dags kom fyra snygga män in och förgjorde tjejerna med sina sånger, sina skämt men kanske mest av allt med sina kroppar. För lite halvnaket fick vi allt se.

Kvinnornas kväll eller inte. Det kändes som att många kvinnor var nöjda när det var slut och de gick ut till sina väntandes gubbar som i sin tur köade för att få hem sina lyriska damer.

Nu tycker jag vi glömmer Ladies Night-grabbarna för ett tag och koncentrerar oss på nästa projekt istället. Det vill säga julskyltningar, första advent, tomtar och stakar. Ja adventsljusstakar alltså.

Hörde precis att de lovat snö imorgon. Och jag som inte fått på vinterdäcken än. Men det ordnar sig. Jag får väl ta pulkan eller släden. Ja, då blir nog min fyraåriga dotter glad i alla fall.

Så på återseende bland snö och is… hej svejs…

/Paulinapaulina

Föregående artikelNär världen vänds upp och ner på en sekund
Nästa artikelLions lucia 2011