dykarskolanMartin och Annette Schöbel flyttade till Gammalstorp för 6 år sedan med barnen, till Annettes morfars lilla äppelgård. Stället ligger intill Gammalstorps skola där morfar var rektor under 60-talet.

Kostallet har idag byggts om till butik där man säljer dyk-utrustning samt lagar och servar dykutrustningen som t.ex. flaskfyllning. Kul att veta är att kompressor- maskinen kommer ursprungligen från svenska försvaret.

Martin började med dykning för 17 år sedan, i 10 år har han varit dyk instruktör enligt PADI som är väldens största dykorganisation. När du lär dig dyka med PADI får du förmånen att ta del av den yppersta kvalitén på dyk-utbildning, säkerhet och kundservice. Många visste att Martin var dyk-instruktör och undrade om han ville starta en dykskola. Hans ordinarie jobb är i ett tyskt företag som försäljningschef för Sverige och Norge där också Annette arbetar med administrationen.

Eftersom dykning är ett stort intresse så startade han en dykskola och nu har han precis blivit färdig med sina första open water elever vilket innebär att man har tillåtelse att dyka och låna utrustning utomlands.

-Man kan tro att detta är en sommaraktivitet, säger Martin men man dyker året runt, det är utrustningen som styr. Hur gammal måste man var för att få börja dyka?

-Från 12 års ålder tills man inte orkar mer, det finns de som är runt 90 år som dyker, svarar Martin och Annette. Annette som är för övrigt chefstränare för Bromöllas Simsällskap. Martin ville kunna ge sina elever och kunder full service, så därför startade de sin butik Dykstugan där invigningen var den 11 juli.

De erbjuder större sällskap skräddarsydda dykäventyr. På Nogersunds hamnfest och Ålafiskets dag i Hörvik ställer Martin och Annette ut och där får du mer information om just dykning, utrustning och utbildning.

De hälsar alla välkomna till butiken Dykstugan i Gammalstorp.

text&bild Monica Berg

Föregående artikelHårfixarna i centrum
Nästa artikelBromölla IBKs killar spelade i cup i Prag.