1148 medlemmar i Facebook-gruppen

I början av sommaren startade Jessica Martinsson, inspirerad från en liknande sida i Höör, gruppen, Du vet att du är från Vinslöv och dess omnejd när…
Här får vem som helst antingen själv lägga in minnen eller kommentera, korrigera och komplettera inläggen.
Efter fem dagar hade sidan 830 medlemmar och i skrivande stund är antalet uppe i 1148 medlemmar. Detta är jättemycket om man jämför med betydligt större orter som i vissa fall t.o.m. har mindre antal medlemmar.
Man kan utläsa att många av de som gör inlägg till stora delar är 50-, 60- och 70-talister. Jessica hoppas nu på att ännu äldre minnen ska dyka upp på sidan.
– Även mer närliggande minnen såklart, påpekar Jessica. Något annat jag får som positiv respons är att många via denna grupp återknyter gamla kontakter som man inte träffat på länge eller till och med kanske glömt bort.
Men mest glad är jag för att så många minns Kalle(hej hej). Det är hans bänk vid trekanten, enligt mig. Ingen annans. Så en skylt med Kalles namn på bänken också, tack.
Har du eller någon i din närhet en Facebook-profil så gå in och läs om alla minnen från byn. Eller ännu hellre; komplettera med just dina minnen.
Här kommer ett litet axplock från sidan, vad medlemmarna lagt in på Du vet att du är från Vinslöv och dess omnejd när du minns:
Att man kunde köpa cigaretter styckevis(30 öre) på BP, Pia Närköp, Pressbyrån när den låg vid stationen, Spelat hockey på Vinslövssjön, Köpt glass på mejeriet, Vinslövsfestivalen, Nickes friklippande i luften, Spänningen inför butikernas julskyltning som var dolda med papp innan skyltsöndagen, Regnèrs, Sventes, Hertas, Grands kondis, Monkans Gatukök, Grubes, Hanssons bokhandel, Fribergs syfabrik, Vinslövs Taxi, Rekord, När frillan hade trampolin, Minnestråd om dem som lämnat oss, smeknamn på massor av vinslövsprofiler, Kalle på bänken(hej hej), Tiger i tanken, skidåkning på trampolinen.
Plus en massa inlägg och minnen till, samt många gamla tidningsurklipp och bilder med anknytning till Vinslöv. Besök sidan och ta en titt!

Text: Magnus Kajrup
Bilder: Privata

Föregående artikelLivligt i Hembygdsparken
Nästa artikelLilla Gallerian Vinslöv