Marinex är den personliga butiken för dig som tycker om smycken av kända fabrikat och ovanliga smycken i varierande prisklasser samt smycken för män.

Det finns också väskor, sjalar, ekologiska produkter som salvor mm. Marianne Nordqvist som äger och driver butiken säger att hon är ensam i Sverige att sälja lavendelprodukter från England.

Vad använder man lavendel till frågar jag?

– Handkrämen har bara naturliga ämnen och parabenfritt, och burken är liten och lätt att ha med sig. Har man svårt för att sova har jag en lavendelprodukt av gel som man sätter där man har puls, doften får en att komma till ro.

-På tal om doft så finns det doftljus och dofttvål också i butiken, allt för att stilla sina sinnen, säger Marianne och ler.

När man kommer in i butiken hör man en behaglig avkopplande musik, det får en att känna sig avslappnad och ta sig tid.

En nyhet i butiken är Willow Tree figurer som Marinex är ensam om att sälja i Karlshamn, de är mycket populära.

-Butik Marinex har nu funnits i två år och det har gått jättebra, säger Marianne.

För ett tag sedan var det två representanter från Danska märket Pilgrim (smycken) och det kom drygt 50 personer denna kväll. Det ordnas kvällsträffar både för företag och privatpersoner i grupp, då bjuds det på fika och man kan i lugn och ro titta i butiken. Under en vecka i december kommer kommunanställda från Karlshamns kommun erbjudas mingelkvällar samt titta i butiken och kunna utnyttja sin rabatt på 15 procent.

Välkomna till Marinex.

Text & Bild: Monica Berg

De populära Willow Tree figurerna

Marianne Nordqvist i sin butik Marinex

Föregående artikelMusikern som bytt huvudstaden mot Karlshamn
Nästa artikelVärldsunika stenmöbler till Eriksberg