De 3 musketörerna, så heter årets upplaga av sommarteatern som Teatersmedjan ska hålla i år.

Hela ensemblen
Hela ensemblen

”Musketörerna” började helgen den 12- 13 mars med en musketörskola där de lär sig att fäktas och det är minsann inte så lätt som man tror. Efter första förmiddagen när jag besöker dem har de redan fått ont i armen. Till en början var det bara svärdet att hålla reda på, värre blev det när fotarbetet kom in och även hålla reda på den armen utan svärd i handen, men jag tror att efter den här helgen ska nog alla vara fullvärdiga musketörer.

Deras tränare är skådespelaren och stuntmannen Robert Follin från Karlshamn. Han började i Teatersmedjan 1990 med underhållsfäktning för teater och film. Han gick en stuntmanutbildning i USA, i Seattle och Orlando, därefter gick han med i NSFS (Nordic Stadge Fight Society) som är en ideell organisation som erbjuder utbildning och certifiering när det gäller iscensatta strider. NSFS arbetar för att främja säkerhet och kvalitet inom just iscensatta strider.

– Jag har varit med i filmen ”Gränsen” där jag spelade rollen som en sniper (prickskytt), säger Robert Follin. Till hösten kommer en film skriven av Arne Dahl som jag också har en roll i. Det har även blivit några reklamfilmer. Så den håller vi utkik efter med nyfikenhet.

För er som är mer nyfikna så besök Robert hemsida på www.robertfollin.com. Jag lämnar teatersmedjan med en stor nyfikenhet för nästa gång vi ska träffas. Det blir den 2 april då det är kollationering, dvs. då blir skådespelarna tilldelade sina roller och vem vet kanske Robert Follin är med i årets upplaga av sommarteatern.

Robert lär ut teknik och säkerhet
Robert lär ut teknik och säkerhet

Följ vår serie med Teatersmedjan fram till deras premiär som är den 1 juli med biljettsläpp den 18 maj.

robert-follin

Text och bild Carina Breiner

Föregående artikelÄntligen på väg
Nästa artikelMånadens blomma gick till Carola Karlsson