Bromölla

Goda bagels, subs och sallader till bra priser. Det är inte många ställen man hittar det på idag, men det här stället är definitivt ett av dem. Med en härlig atmosfär och ett perfekt läge kombinerat med en trevlig personal är Café Baristo ett ställe man bara inte får missa att besöka.

En träffpunkt för framförallt ungdomar, men alla är välkomna. Det var Maria Magyars idé när hon började planeringen av Café Baristo 2010 som sedan öppnade den 11 maj 2012. Under den här korta tiden har caféet hunnit bli väldigt populärt och favoriterna bland besökarna är kycklingbageln och kycklingsalladen. Förutom bagels erbjuder Café Baristo också subs (normallånga och fotlängdslånga), kakor och bakverk och olika kaffesorter exempelvis populära macchiato.

– Vi började med att bjuda in ungdomar för att få deras respons på maten och priserna, berättar Maria som driver Café Baristo. Utifrån deras åsikter så har caféet byggts upp och är idag väldigt populärt.

Nu till jul kommer det bli en del förändringar i sortimentet och i lokalerna.

– Vi kommer göra ett julsortiment och ändra lite i lokalerna så det blir julstämning, berättar Maria. Exempelvis kommer kakor och bakverk vara mer julinspirerat men den populära kycklingbaglen och kycklingsalladen kommer självklart vara kvar, säger hon med ett leende.

Ett framtida projekt är ett café och en mötesplats för nysvenskar där olika nationaliteter kan träffas över en bit mat och lära sig mer om den svenska kulturen. Maten ska alla laga tillsammans med inspiration från olika kulturer.

Café Baristo är ett projekt från den ideella föreningen Framtidshuset som vill inspirera entreprenörskap för arbetslösa och motivera människor i allmänhet.

Alla är välkomna till Café Baristo, och tro mig när jag säger att deras bagels och sallader är utöver det vanliga.

Av: Veronika Brink

Maria Magyar utanför Café Baristo

Föregående artikelLokalkött.se kvalitet nära dig
Nästa artikelMarie ger dig välbefinnande i nya lokaler!