1

027

DSC_0001

029

Över stock och sten tar han oss när vi kommer och hälsar på. Lars Sällström, som tillsammans med sin fru Maria driver Brokamåla Gård, vilket ligger endast ett stenkast från Olofström.

Bland lerduvor, fiskespön, vedeldade badtunnor, bryggor och stugor blir vi guidade omkring. Åskan mullrar lite länge bort och vi försöker skynda på lite. Det är dock inte lätt när det är mycket man vill se.

Lars berättar att han och Maria flyttade till gården 1991. Han har alltid haft ett stort intresse för skog och jakt och efter några år växte idén fram om att göra någon kreativt med de resurser som fanns på gården.

Sedan dess har det hänt en hel del och gården har utökats med tre stugor med full bekvämlighet i, en timmerstuga, två badtunnor, grillhyddor med mera.

Gården erbjuder idag allt från enbart fiske där man kan grilla sin egen fisk till konferensdagar med övernattning där allt ingår, såsom mat, transporter, boende och aktiviteter. Det finns ett samarbete med andra företag i Olofström som står för de tjänster som Brokamåla inte kan erbjuda. Detta innebär att det inte finns några begränsningar på utbudet.

Här har varit människor från i stort sett hela världen. Många kommer för att bara få lite lugn och ro, och uppleva naturen. För oss kan det verka konstigt att bara sitta och titta ut över en sjö en hel vecka, men kommer man från områden med mycket människor, så är det nog helt okej att bara ha myggorna som sällskap.

För den som vill veta mer om vad som erbjuds, för privatpersoner eller till företag, finns information i annonsen här bredvid.

Föregående artikelBalen 2010
Nästa artikelNorje Boke Restaurang och Pizzeria