Det var strax innan 2000-talet skulle ta sin början som allt drog igång. Det var då Fredrik Andersson insåg att det kunde vara kul att arbeta med motion och hälsa.

Han hade då hållit på med kampsport i många år och även drivit ett gym på ideell basis ett tag. Nu tyckte han att det var dags att utbilda sig till licensierad Personlig tränare, vilket han alltså gjorde.

Första egna firman fick namnet Motiva Life (motivation i livet) och hade sitt säte i Olofström. År 2003 flyttade han till Karlshamn och startade här upp Motiva Sportclub som idag finns på fyra ställen i Blekinge.

Målet är att innan 2012 är slut ska det finnas ytterligare två anläggningar i Motivas regi. Motiva har idag sammanlagt 70 anställda.

Fredrik berättar att de idag investerar i mjuka värden. I Olofström och på Maskinistgatan i Karlshamn kan man ta sig en gratis kopp kaffe. Vad står då Motiva för och varför ska man träna?

Motiva står för motivation, glädje och skillnad. Vad händer i kroppen vid träning?

Man sätter fart på ämnesomsättningen, ökar fettförbränningen, man får bättre kondition, blodet cirkulerar bättre i kroppen, man blir starkare och man förebygger skador.

Vilka riktar sig Motiva till?

Till alla! Alla från 11 år och uppåt är välkomna att träna, (dock med förälder närvarande 11-14 år). Man kommer nu även att satsa mer på gruppträningspass för barn. Då kommer det att finnas pass för barn från 6 år och uppåt.

Även pensionärer kommer att bli uppmärksammade. I Karlshamn finns det redan många pensionärer som först tränar för att sedan vara lite sociala över en kopp kaffe. Detta vill nu Fredrik nu få in även i Olofström.

För som sagt så är träning till för alla och kan man må bra, varför ska man då inte göra det?

Text & Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelVärldsunika stenmöbler till Eriksberg
Nästa artikelGammalstorp lucia