På Kristinelunds Plantskola strax utanför Tyringe driver Eva Larsson och Lars-Åke Johansson sitt paradis för växter. Det byggs och förnyas ständigt och Eva berättar hjärtligt om sina och Lars-Åkes idéer. Vissa idéer har blivit verklighet och resultatet är fantastiskt.  Andra idéer är ännu bara på tankestadiet, allt kan inte göras samtidigt. Tiden är en bristvara och allt tar sin tid, både byggprojekten och växterna.

I 20 år har Eva och Lars-Åke drivit Kristinelunds Plantskola. Hit kommer långväga samt lokala kunder för att inspireras, rådfråga och njuta.

– Många kunder har frågor om växterna, och vi råder gärna så att kunden är nöjd när de kommer hem och planterar, berättar Eva medan hon visar mig runt i trädgården som är uppbyggd i olika rum. I det senaste rummet som står klart finner man bambu, och drivbänkar som står klara att användas.

-Scenen som vi byggt är snart klar, den ska bara målas, säger Eva. Hon förklarar att tanken är att det ska bli olika föreläsningar och evenemang på scenen. Trädgård är ständigt trendigt på ett eller annat vis, förklarar Eva som pekar på att det är mycket svenskat gammeldags som kommer igen nu. Ser man tv-tablån förstår man att trädgård är det som intresserar svenska folket. –Frukt och bär samt rosor är populärt just nu, berättar Eva.

-Här ska ett trädgårdscaféet byggas, säger Eva och pekar på en utgrävd plats mitt i trädgården. Förhoppningen är att det ska stå klart till hösten.  Att ta en kopp kaffe med något gott till, och slå sig ner i trädgården vore fantastiskt. –Vi får se vad serveringen kommer att bestå av, men jag vill helst ha något unikt, berättar Eva.

Ögat får inte nog på Kristinelund. Vart man vänder så ser man nya roliga detaljer med spaljéer, vackra växter, finurlig plattsättning.  Miljön är inspirerad, och det finns flera sorter av buskar, träd och blommor att välja på. Och Eva och Lars-Åke står alltid till er tjänst om ni behöver hjälp.

INFO-Bladet tackar för rundvisningen i trädgården och önskar Eva och Lars-Åke fortsatt lycka till mot nya projekt.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelKosläpp på Önnestads gymnasiet den 24/4.
Nästa artikelMarmor och Granit i Kristianstad