badtunnorEn smällkall vinterdag i slutet av januari besöker vi Snärjeskogen som ligger mitt ute i ”ingenstans”. I detta fall innebär ”ingenstans” ca en mil utanför Olofström.
Snön ligger tjock och vi huttrar när vi tar plats i den mysiga timmerstugan. Mats Karlsson, som tillsammans med sin fru Una, äger stället har precis visat oss runt.

Vi tar alltså plats i stugan där alla fester, konferenser och andra inomhusaktiviteter går av stapeln. Även om vi sitter med jacka och vantar på kan vi föreställa oss hur det är när elden sprakar och stugan är full av glada människor. För på Snärjeskogen är ingenting omöjligt. Här kan man fira sin 50-årsdag likväl som att man kan ta med sina kollegor för att ha personalfest, kund event eller varför inte hålla sin svensexa här? Det finns även möjlighet att ha konferens, vin eller whiskeyprovning. Som sagt, inget är omöjligt om Mats får bestämma.

När vi tittar ut genom fönstret ser vi de sex badtunnorna som brukar vara uppvärmda till +38 grader när här är gäster. Just nu ser de väldigt kalla ut men vi kan ana hur mysigt det är att kliva ner i dessa rykande tunnor efter att ha doppat sig i ån som ringlar precis utanför. Man kan bada i tunnorna under årets alla fyra årstider, men ju ruskigare vädret är ju bättre. Känslan är speciellt stor på kvällen när stället är upplyst med ljus, marschaller och facklor.

Vattnet i tunnorna är helt vanligt traditionellt vatten. Andra varianter finns dock att få. Tex kan vattnet fyllas med äkta havstång från Varberg, som använts i över 100 år på kurorter för behandling av bland annat värk. Den är rik på mineraler, spårämnen, skön att massera sig med och ger en lätt peeling.
Om man inte bara vill gotta sig i badet finns möjlighet till olika aktiviteter. Man kan utmana sina vänner i drängarnas femkamp. Man kan också ge sig iväg för att fiska eller vandra längs de trevliga promenadstigarna som finns. Har man tur kanske man till och med kan få se lite kräftor kräla omkring i ån.
I den stora, gedigna, åttakantiga grillhyddan kan man, när man kommer tillbaka, roa sig och äta gott i en annorlunda miljö. Man sitter vid rustika ekbord på gårdens lammskinn och avnjuter sin måltid som kan bestå av exempelvis en buffé med lammkött, kycklingfilé eller varför inte en paella. En god idé kan vara att ta på varma kläder vid kall väderlek, eftersom detta är en inne/ute miljö.

Något som Mats och Una också så småningom kommer att erbjuda är att man kan köpa lokalt förankrade produkter i deras gårdsbutik. Här kommer man bland annat att kunna köpa ullprodukter från den egna fårfarmen. Man ska även kunna köpa diverse smidesartiklar. Detta och mycket mer kommer att kunna beskådas i butiken.
För dig som tycker detta låter mysigt kan gå in på www.snarjeskogen.nu eller se mer information i annonsen här bredvid.

Föregående artikelBromöllas eldsjäl och glädje
Nästa artikelNY sida fortsättning följer….