Asaweb-Bild-527-cmykrum
Mitt i Asarum, i butiken som tidigare var Glasögonhuset, hittar man Asarum Optik sedan 4 december 2013. Ägare till butiken är Peder Nordenstam, en västerbottning med över 30 år i branschen. I butiken arbetar Birgitta Dahlroth och Annika Ewert. Ambitionen är solklar, ”Ett varmt välkomnande, en hög standard och en service utöver det vanliga”.

Peder, varför ska man handla sina glas och bågar hos Asarum Optik?
– Vi har unika produkter som inte är så vanliga, men ändå produkter som tilltalar kunder. Här får man bra märkesbågar till bra pris, från 995 kronor och uppåt som är behandlade med bland annat hårdskicktsyta, som är mer reptåligt.

Berätta om din karriär i optikbranschen?
-Jag har över 30 års erfarenhet, är rådgivare inom optik, och har verkat i städer som Moskva, London och Oslo. Jag driver två optikaffärer, samt en grossistfirma. Jag innehar licenser, vilket betyder att jag har ensamrätt på olika bågar till glasögon. Detta leder till en oerhörd variation på Asarum Optik. Vi har kapacitet att leverera glasögon till hela regionen utan att man ser likadan ut som grannen, skrattar Peder.

På Asarum Optik har man också specialpris till pensionärer på bågar och synundersökningar. Kostnadsfri parkering, som gör att man kan parkera sitt fordon strax utanför butiken.
– Vi bjuder dessutom på gratis godis, skrattar Birgitta och sträcker fram den stora godisskålen.

Arbete mot föreningar och organisationer
Peder vill att Asarum Optik ska vara en del av Karlshamns Kommun och dess människor. Han har därmed jobbat fram ett sponsringssystem, ett slags ”Win/Win”-koncept för föreningar och organisationer.
– Jag har själv varit föreningsmänniska i många år, och vet hur svårt det är att sälja lotter. Brukar alltid sluta med att man får köpa alla själv. Därför vill jag att intresserade föreningar hör av sig för mer information. Det är en bra affärsidé som kan ge bra med avkastning. Jag brinner extra mycket för barn och ungdomsverksamhet.

INFO-Bladet önskar Peder med personal lycka till med sitt nya projekt!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelSchack – Tankens stridsfält
Nästa artikelAllt för vår förening