Anastasia Adamenko och Ida Kastell med Väggaskolan i bakgrunden

Karlshamn

Ida Kastell och Anastasia Adamenko har precis slutat första året på gymnasiet på Väggaskolan och fick genom en kurs möjlighet att sommarjobba genom Sommartoppen.

Temat är Lycklig och glad i Karlshamn och sommarjobbet avslutades med en fotoutställning på citygallerian. Ida Kastell och Anastasia Adamenko går estetiska programmet med inriktning media och valde den inriktningen i skolan för att det är ett brett område. Som-marjobbet med Sommartoppen skulle innehålla något kulturellt arbete och eftersom både Ida och Anastasia är intresserade av fotografering valde de just det som konstform. Ämnet de valde skulle vara något som gynnar Karlshamn och för att få inspiration gick de ut på stan och frågade olika personer vad som gör dem lyckliga och glada i Karlshamn, samt att de använde sig utav sociala medier. De upplevde att det var enklare att få svar från allmänheten via datorn eftersom då får man tid till att tänka ut ett svar.

Fotografier på fotoutställningen i Citygallerian

Ida och Anastasia åkte ut på morgonen till olika platser och fotograferade, sedan övriga dagen satt de och redigerade bilder, planerade och kom på idéer. Platser de besökt är Tärnö, Sternö och Nytorpet och de har upptäckt många nya platser. Ida och Anastasia gillar sitt sommarjobb för att det är fritt och roligt. – Man har makt över vad man ska göra och de påminner om ett eget företag, berättar Anastasia. De har haft handledare och lärare på skolan som funnits som stöd i arbetsprocessen och inför utställningen har de fått fokusera, bearbeta bilder, välja ut bilder, skriva ut bilder och att sätta upp bilderna på utställningen berättar Anastasia Adamenko. Förhoppningsvis kommer fotoutställningen att sitta uppe på citygallerian hela sommaren hälsar Anastasia och Ida.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelDet bjöds på ljuva toner på Karlshamns Museums innergård
Nästa artikelNu verkställs Blekinges mest omtalade arkeologiska undersökning – i augusti sätts spadarna i marken!