Doktor Kling och syster Violina.
Per Dunsö och Anna Lahmer från ”Musik i Blekinge” spelade barnföreställningen ”Doktor Kling och syster Violina”.
En virrig doktor som botar sjuka instrument såsom ett piano som har ont i magen och en flöjt som inte kunde säga tut. Vilken tur att Syster Violina finns med och hjälper till. Efter att varje instrument blivit botat säger doktorn och sjuksystern ”Har du problem med din musik, kom till vår klinik”. Det är flera medryckande låtar med roliga texter som är skrivna av Per Dunsö.
Härligt skratt på barnen och även de vuxna när Doktor Kling försöker komma på texter till dragspelet som känner sig sjuk för den har tappat texten. Syster Violina frågar publiken om de någon gång varit sjuka? Nej säger ett barn, men jag har en lös tand. Det trevliga med föreställningen är att de har så fin kontakt med publiken och vill att de ska vara med. Publiken får sjunga med och svara på frågor. Barnen har alltid bra svar.
Som när klarinetten kom in och inte kunde spela. Så hittar doktorn något i den och ett barn säger ”Han har svårt att andas”.
Per Dunsö berättar att de spelat ”Doktor Kling och syster Violina” ända sedan mitten av 1990-talet, så det är verkligen en av Musik i Blekinges långkörare. Föreställningen har genom åren varit ungefär densamma, dock har personalen bytts ut då och då. Oftast är det Per Dunsö som agerat Kling, men även Niklas Holtne har axlat doktorsrocken under några perioder. Den har spelats mycket i länet men även runt i hela Sverige. Idén till föreställningen föddes redan 1975 när Per Dunsö gjorde “Doktor Kling” som barnprogram för Sveriges Radio.
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelGammalt namn återanvänds
Nästa artikelDags att starta Företagsbowling i Bromölla