Benny, Johanna och Kalle från Tamelia.

Karlshamn
Nu börjar det bli hög tid att titta över era takrännor. En bit av huset som man kanske inte tänker så mycket på, eller underhåller. Men det finns många skarvar som med årens gång börjat att vittra och läckage uppstår.

Rennit är en tillverkare av rännor helt utan skarvar. Det är ett smart system för vattenavrinning, enkelt, kostnadseffektivt och stabilt berättar Kalle Rubin som representerar Rennit i hela Blekinge.

Rennit har funnits i Sverige i 15 år, i Blekinge har vi representerats sedan 2017. Rennit har sitt ursprung från USA, vilket man nästan kan se på utformingen säger Kalle. Rennit har varit världsledande i 45 år.

Rännorna tillverkas direkt på plats och blir exakt måttanpassade efter kundens fastighet. Tillverkningen sker i hela längder och helt utan några skarvar och ingen risk för läckage fortsätter Kalle. Rännorna rymmer 40% mer vatten än i en halvrund ränna. Rennits fyrkantiga profil gör den extra stabil mot hällregn, snö och is. Rännorna är tillverkade i galvaniserad svensk plåt av SSAB och har 15 års färggaranti och 30 års garanti mot rostangrepp.

– Vi gör gratis hembesök och ser över kundens behov säger Kalle. Vi lämnar ett fast pris där montering ingår av erfarna yrkesmän. Den skarvfria fronten gör att rännan smälter in i fasaden och har inga synliga krokar och finns i flera olika kulörer.

Vid montering av nya rännor ska ju de gamla plockas ner och fraktas iväg till avfallsstation. ALLT detta bjuder vi på just nu, så ring och boka besök. Det kostar inget, avslutar Kalle.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelLitteratur och berättarfestival
Nästa artikelSölvesborg-Mjällby Sparbank sponsrar Föreningslivet