Jan-Inge och Lotta Svensson som tillsammans driver Ortholms Begravningsbyrå.

Ortholms begravningsbyrå är en av de äldsta företagen i Karlshamn med anor från 1913.

Jan-Inge Svensson har jobbat med begravningar i 50 år!

Han började som lärling på Jeppssons Begravningsbyrå i Hammenhög på Österlen redan som 16 åring där han fick lära sig allt ifrån grunden. Ortholms begravningsbyrå har varit i Jan-Inge och Lotta Svenssons ägo sedan 1979. Det är ett trevligt par och det märks att de är måna om sina kunder. De tycker att det är viktigt att kunden får reda på alla priser direkt därför står det tydligt på deras hemsida ortholms.se. Detta underlättar för kunderna
eftersom de kan sitta hemma och göra val dygnet runt. Många kunder uppskattar deras hemsida och dess funktioner.

Man kan nu även boka en begravning hemifrån på nya prisvärda nätbyrån ”enkla begravningar”, en del av Ort-holms Begravningsbyrå där det tydligt står vad som ingår i varje paket, dessa priser gäller endast vid online beställning. Naturligtvis kan man få hjälp som vanligt på den gamla anrika begravningsbyrån med besök, telefon eller mailkontakt.
Det är sonen Benny som gjort hemsidan och han hjälper även till med transporter. Kunderna har efterfrågat den nya miljövänliga kistan Saga som är tillverkad av hälften så mycket träd som en traditionell kista. Så den finns nu i Ortholms begravningsbyrås sortiment. Men det finns många andra alternativ som också är miljövänliga och billigare. Jan-Inge och Lotta är alltid nåbara och har ingen semester.

– Det har blivit en livsstil, berättar Lotta.

– Det är kunden som är i fokus, säger Jan-Inge.

Företagets ledord är Omtanke, kvalitet och värdighet.

– Man ska ta hand om de avlidna som om de vore en av ens egna, säger Jan-Inge. De anhöriga ska behandlas med respekt och vänlighet.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelTa på löparskorna för i april är det dags för Uddloppet igen
Nästa artikelSponsringsfördelningen för 2020 är klar