Jennifer Tónlist tar emot Kulturpriset från SV Blekinge.

I slutet av augusti arrangerades en Inspirationsdag med SV Blekinge för deras ledare och föreningar som ägde rum i Karlskrona.

Under dagen och del av kvällen hade dom ett fullspäckat program med överraskningar av olika de slag, bland annat hade dom en föreläsning med dirigenten Kristofer Wåhlander.
Tidigare under kvällen så delades SV Blekinges ”Hederspris” ut samt SV Blekinges ”Kulturpris” för insatser under 2017.

Hederspriset gick till en sann folkbildare, Börje Thuresson i Gammalstorp.
Kulturpriset som tilldelades Jennifer Tónlist fick nomineringen:

”Du är en person med ett brinnande engagemang och en fantastisk ambassadör för Burlesque dansen och Cirkus Donatella. Med entusiasm och glädje inspirerar du kursdeltagare och får dom att känna sig bekväma med sig själva och sina kroppar vilket belönar deltagarna med ökad och utvecklad självkänsla.

Burlesquen handlar inte om naket, utan om kläder med attityd. Det handlar inte heller om vad man visar upp eller inte, utan hur man gör det. Det handlar om frihet att få vara vilket är än mer viktigt i en tid då samhället översköljs av krav på hur man skall vara och e ut. Att vara stolt och bekväm över sig själv, borde vara alla tjejers självklara rättighet, vilket du bidrar till med att utveckla genom ditt engagemang.

Du är en underbar lärare, magisk människa och otrolig inspiratör och har förmågan att känna av en grupps energier och leda dom framåt. Du får andra kvinnor att våga ta plats och ha roligt när dom gör det.

Burlequescenen har blivit allt större de senaste åren i Sverige och vi ser fram emot utvecklingen i Blekinge och SV. För att Blekinges kulturliv ska frodas och blomstra behövs alla konstformer och kulturutövningar. Vi ser fram emot ett när samarbete även i framtiden.

Det är med stor glädje SV Blekinge tilldelar dig vårt kulturpris för 2017 – Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.”

Bild: Pressbild

Föregående artikelKarlssons Stubbfräs i nya fastigheter
Nästa artikelHöstfärger i butiken