Kristian och Göran visar bilder.

Ett (nästan) svunnet Karlshamn, så hette diskussionsföreläsningen som över 35 personer deltog i under onsdagskvällen den 6:e februari.

Gamla stationen i Karlshamn.

Kristian Andersson och Göran Lindgren höll under onsdagskvällen i en av Karlshamns museums träffpunkter. Kvällens tema var Ett (nästan) svunnet Karlshamn och äldre bilder från orten diskuterades. På museet håller de just nu på att digitalisera mycket äldre bilder från Karlshamn och ett antal av de som redan digitaliserats visades upp under kvällen. Allt ifrån hur hamnen sett ut till trädgårdar visades och diskuterades kring. Många i publiken blir nostalgiska och medverkar i diskussionen kring vilka det är på bilderna, vart de är tagna och vem som har bott i de olika husen.

Gamla Bellevueparken.

Bland annat får vi höra en intressant historia om någon som har gått på Österslättsskolan som fick ta tåget in till stan. Tåget kom tyvärr in fem minuter för sent för att det skulle gå att åka med det, istället fick personen köpa en gångbiljett. Gångbiljetten innebar att man fick gå på spåret och anledningen till att det kostade pengar var för att det alltid var skottat under vintern. Vi får även veta att man under tidigt 1960-tal ändrade Mieåns lopp.

En mycket trevlig kväll full av nostalgi och spännande diskussioner.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelSusanne Demåne inspirerar barn på Prästslättsskolan
Nästa artikelHär finns allt inom sport och fritid