Thomas Deutgen och Alice Åkerblom arrangerar spelning med Smokie i sommar.

Svängsta
I sommar, närmare bestämt den 1 augusti får Alice Åkerblom och Sven Melander besök av nostalgibandet Smokie i sin trädgård.

– Det känns jättekul att medverka till att Smokie äntligen få träffa den riktiga Alice, skämtar Thomas Deutgen som tillsammans med Alice arrangerar den unika spelningen. Smokie har ju sett många platser i världen men jag kan garantera att dem aldrig har varit i Svängsta, fortsätter Thomas som närmast kommer från en spelning med bandet i Östersund. Man kan inte säga annat än att det var en succéspelning, bra stämning och biljetterna var slutsålda.

– Alice som idag har ett lite annat förhållande till låten ”Living next door to Alice”. Ja man fick ju höra det ganska många gånger förr i tiden, men idag är det ju bara nostalgi, säger Alice som ser fram emot att ta emot Smokie i sitt vardagsrum, och bjuda in folk till trädgården. Har man nu så stor plats som vi har så ska det ju utnyttjas. Vi tror på en väldigt blandad publik. Många ungdomar är ju uppväxta med att föräldrarna spelat Smokie och det finns väl inte många trubadurer som inte spelar deras låtar, flikar Thomas in och tillägger att även dem flesta dansband gjort detsamma.

– Jag tror Smokies styrka är att dem inte har ändrat något. Man vet vad man får när man går på konsert med Smokie som förutom sina största hits även gör covers på andra låtar.

– Scenen blir densamma som i somras, fast vi kommer att bygga ut den, berättar Alice. I fjol hade vi ca 900 besökare, men räknar med betydligt fler denna gången. Biljetterna släpptes idag (8/5) och signalerna är att hälften av biljetterna är redan sålda strax efter lunch. Den naturliga läktaren gör att man ser bra var man än sitter och utsikten är ju fantastisk, säger Alice.

– Vi känner stor tacksamhet att kunna bidra med den här typen av kulturella event menar Alice. Karlshamn är ju en väldigt kulturell stad. Vårt motto är att göra saker som vi inte gjort innan. Det gäller att sticka ut. Ju mer man vågar ju roligare blir det, fortsätter Alice. Att ha en spelning med Smokie i trädgården hör väl till kategorin att sticka ut, skojar Thomas, som funderar på var dem ska sätta Sven Melander. Han får väl stå och sälja räkmackor eller något annat.

– Nu hoppas vi bara på fint väder och en härlig upplevelse för både Smokie och publiken, säger Alice. Detta är bara en av många saker som händer ute hos Alice och Sven. Ja vi kommer att ha många aktiviteter som vi kommer att presentera efter hand. Alice och Thomas avslutar med att hälsa välkomna ut till Svängsta för en härlig kväll i augusti.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelBarn upplevde äkta festivalliv på Skönabäcksrocken
Nästa artikelBromölla fotvård i ny Regi – Välkomna till Camillas Fotvård