Camilla Bengtsson framför lokalerna på Bruksgatan 11 i Bromölla.

Bromölla
Nyligen slog Camillas Fotvård upp dörrarna På Bruksgatan 11 i Bromölla. Det är Camilla Bengtsson som har tagit över efter Bodil Karlsson som tidigare hade Bromölla Fotvård i samma kvarter.

Camilla berättar att hon tidigare jobbat på IFÖ Sanitär i många år men senare gick över till yrken inom vården. Bland annat har hon jobbat som personlig assistent och jobbar idag inom hemtjänsten.

– Jag jobbar delade turer inom hemtjänsten och här på fotvården. Jag tog tjänstledigt från hemtjänsten för att utbilda mig till diplomerad fotvårdare och prova på detta yrket då jag märkte att det är många som behöver fotvård. För närvarande håller jag på med min medicinska fotvårdsutbildning och inom kort kommer jag att vara klar med detta. berättar Camilla.

Här får Berit Kamp hjälp med fötterna.

– Jag fick erbjudande om att flytta in i dessa lokalerna här på Bruksgatan då de blev lediga. Största anledningen till att jag tog över de här lokalerna är för att de är mycket mer handikappvänliga. Nu i sommar kommer dessutom Hårfixarna att flytta in här, på så vis delar vi lokalen och kan erbjuda flera tjänster under samma tak. Jag tycker det är viktigt att det är lättillgängligt för de gamla att ta sig hit,

fortsätter Camilla.

Camilla berättar vidare att hon har öppet de dagar hon är ledig från hemtjänsten, men från och med september kommer hon jobba med fotvården på heltid.

– Viktigt att nämna är också att alla gamla som får nagelklippning inte behöver betala fullt pris, dessutom gör jag hembesök om så önskas, nämner Camilla.

Här visar Camilla andullationsmaskinen.

– En unik sak som jag kan erbjuda alla är något som heter andullation, en kombination av mekanisk vibration och djupverkande infraröd värme. Andullationsteknik är smärtlindring och friskvård som passar de som till exempel lider av stress, ryggont, ont i nacken, spänningar och huvudvärk samt whiplashskada. Andullationstekniken kan även lindra smärta som uppkommit av exempelvis fibromyalgi.

Camilla avslutar med att hälsa nya som gamla kunder hjärtligt välkomna.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelSmokie gör en spelning i Svängsta i sommar
Nästa artikelByggstart för nya Falkviksskolan