Egon Lennart Karlssons tavla med Kjell Sandström bredvid

Karlshamn och Mörrum Rotary klubb har för tredje gången arrangerat en välgörenhetsauktion i Karlshamns konsthall där det har skänkts flera tavlor från allmänheten med både kända och mindre kända konstnärer. Auktionen skulle ha hållits tidigare i år men har fått skjutas upp på grund av pandemin. Men nu blev den äntligen av och alla pengar som kommit in under auktionen går till Läkarbanken i Afrika. Tavlorna hängdes upp att det skulle se konstnärligt ut och i olika pärmar kunde man läsa om tavlorna och konstnären samt se de olika buden som lagts. Bland tavlornas konstnärer kunde man bland annat se Johnny Martinsson, Ulla Neimi och Egon Lennart Karlsson.

Motiven var varierande med både abstrakt konst och där det föreställer något. Det serverades även förfriskningar i form av dricka och godis. Kjell Landström som är ansvarig för auktionen Konst för livet berättade att Rotary klubb är en världsorganisation som grundades 1905 i USA. I Karlshamn och Mörrum finns 40 medlemmar där de träffas en gång i veckan och lyssnar på olika föredrag och äter lunch tillsammans. Jan Elmeklo berättar han blev invald i föreningen och det har blivit ett nätverk med trevlig gemenskap. Karlshamn och Mörrum Rotary klubb har främst fokus på att ge bidrag till UF Ung

Besökare spanar in de upphängda tavlorna

företagsverksamhet, kvinnojouren samt barnbibliotek i Chile. Det kom in många tavlor på auktionen Konst för livet. Så pass många så att en del såldes direkt på plats för 100 kr stycket och även där gick alla pengar till Läkarbanken. Genom auktionen kom det in imponerande 26 000 kr till Rotarys Läkarbank. Läkarbanken har funnits sedan 1988 och de arbetar mycket med mödravård och barnsjukdomar i Afrika. Varje år kommer runt 50 läkare och arbetar gratis i 6 veckor för att hjälpa befolkningen på plats. Att auktionen heter just Konst för livet tycker jag är fint för tack vare konsten kan man rädda liv. 

 

Text & Foto: Veronica Palmgren  

Föregående artikelEtt kamratskap med gemensamma intressen
Nästa artikelPlattkungen – med precision och kvalité i fokus