Casper och Pontus

Bromölla
Att kunna leverera med precision och kvalité är en självklarhet för den unga företagsledaren Pontus Jarl.
Pontus har dragit igång verksamheten som han valt att kalla PlattKungen och med sin ringa ålder har han hunnit med massor av jobb inom plattsättning och våtrumssäkring. Han har utbildat sig till plattsättare och sedan arbetat som anställd och trivdes med det fast ändå kom tanken på att få arbeta i ett eget företag. Pontus ville verkligen starta sitt egna och hans föräldrar har pushat honom jätte-mycket och kommit med tips och råd inför att bli företagare. – Dom har verkligen hjälpt mig komma igång med allt vad det innebär att ha ett eget företag.Nu är han en av de som kan förnya ditt badrum eller kök med allt inom kakel och klinkers som är en självklarhet i alla hem i dag.
Även sin bror Casper Jarl som också är utbildad plattsättare har anslutit och arbetar både för Pontus och deras pappa.

Fullfart med att färdigställa våtutrymme

-Smidigt att ha med brorsan som är både duktig och noggrann, dessutom så är det smart att han kan dela sin tid då vi kanske inte har fullt upp längre fram. Än har vi kunnat sysselsätta oss och har en hel del inplanerat fast så klart finns luckor att ta in mer jobb, berättar Pontus.
Casper menar på att det är väldigt spännande att vara en del av detta som Pontus nu startar upp och han gillar att arbeta tillsammans med honom.
Företaget arbetar med allt inom våtutrymme och är certifierade enlig BKR Byggkeramikrådet som sätter en standard på vad som ska göras för att man ska slippa få vatten utanför det rum som kännetecknas som våtutrymme. Plattkungen är väldigt noga med att man följer detta då kunderna annars kan få stora problem.
Åtar ni er alla jobb?
-Man kan säga att finns det en vägg eller ett golv så kan vi klä det med plattor skillnaden på ett badrum och en hall är så klart att reglerna är annorlunda och där behövs BKRs regler, säger Pontus
Vi jobbar även med totalentreprenad där kunden kan få all hjälp med badrummet från rivning, VVS till färdiga ytskikt som resultat. Här samarbetar vi med andra och kunden behöver bara kontakta oss så sköter vi resten.
Vi tar oss an arbete i Skåne och Blekinge och enklast så kan man ringa så kommer vi ut och tittar och räknar så man får ett kostnadsförslag.
Vad är viktigt för er inför ett jobb?
Viktigt att få kundens vision om sitt badrum och att kunna förverkliga detta och veta att allt underarbete är gjort enligt alla regler så en nöjd kund kan gå in i sitt badrum som ser ut enligt deras tankar och att man får ett snyggt avslut.
Vad är de nya trenderna inom plattsättning?
Vi ser mer och mer att man önskar större plattor vilket underlättar vår fogning men är tyngre och ställer mer krav på vårt arbete och noggrannhet. Det blir snyggt och kunderna älskar det vilket är viktigast för oss.
INFO-Bladet önskar Plattkungen Lycka till med sin verksamhet.
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelRotarys Konstauktion blev en succé … igen
Nästa artikelCirkusskola har roat lågstadieelever