Sewe Lindberg utanför Flottans mäns föreningsstuga

Karlshamn
Flottans män är en ideell förening som handlar om kamratskap, örlogstradition och sjöförsvar.
I Karlshamn finns ett hundratal medlemmar där alla med intresse utav marinen och sjömanslivet är välkomna. Tidigare behövde man ha tjänstgjort i flottan men nu kan ett stort intresse och engagemang räcka för att kunna söka medlemskap. Genom föreningen kan medlemmarna hålla Flottans traditioner levande, de kan behålla kontakten med det marina och få intressant information inom flottan och sjöfart. Föreningen grundades 1935 i Stockholm men lokalföreningen Karlshamn har funnits sedan 1969.

Föreningsstugan kan man hyra för att stödja föreningen

Flottans män ger ut en tidning 4 gånger om året där man bland annat kan läsa om Flottan då och nu. Tidningen ges ut till alla medlemmar men går även att läsa på biblioteket. Sewe Lindberg har arbetat 37 år i marinen och tycker att det var ett intressant arbete som var omväxlande där det fanns ett gott kamratskap. När Sewe gick i pension gick han med i Flottans män i Karlshamn för att kunna fortsätta ha kontakt med marinen. Föreningen anordnar aktiviteter för sina medlemmar genom månadsträff med olika föreläsare, bussresor och julfest. Som för många andra föreningar har Flottans män inte kunnat träffas så mycket det här året på grund av Covid-19, men de har pratat om att eventuellt träffas utomhus utanför deras föreningsstuga, där de kan grilla och umgås på avstånd berättar Sewe Lindberg. För att finansiera föreningen hyr de ut stugan till olika evenemang och privatpersoner.
Tidigare låg föreningsstugan på Boön och var då ett lotshus men flyttades 1870 till Näsviken. 1939 slutade byggnaden att vara lotshus.
För mer information om Flottans män kan man besöka www.flottansman.se/karlshamn.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelDamer i vitt spelade golf på Sölvesborgs Gk
Nästa artikelRotarys Konstauktion blev en succé … igen